Mobile

LG predstavio Optimus Vu: smart telefon

Kompanija LG predstavila je dugo očekivani smart telefon Optimus Vu:. Opremljen sa naprednom LTE i IPS tehnologijom, Optimus Vu: objedinjuje karakteristike tablet računara i smart telefona u jednom uređaju.

„Sa modelom Optimus Vu: korisnici mogu maksimalno iskoristiti mogućnosti jednog smart telefona”, izjavio je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Mobile Communications. „Karakteristike ovog modela, poput 4:3 prikaza slike, ekrana dijagonale 5 inčа i izuzetno brze LTE tehnologije, dokaz su šta sve možemo da postignemo kada kombinujemo naše najnaprednije tehnologije sa potrebama potrošača.”

Ekran dijagonale 5 inča i 4:3 razmera slike čine prikaz dokumenata znatno boljim, a surfovanje internetom i upotrebu multimedijalnih sadržaju lakšom i zabavnijom. Pored toga, IPS ekran prikazuje prirodne i žive boje i omogućuje savršeni prikaz čak i kada su sunčevi zraci upereni direktno u ekran.

Zahvaljujući izuzetnoj brzini i naprednim performansama LTE tehnologije, Optimus Vu: se odlikuje visokom produktivnošću. Pomoću QuickClip™ opcije, korisnici mogu da samo jednim pritiskom na dugme zabeleže i memorišu prikaz sa ekrana. Korisnicima je omogućeno i zapisivanje kratkih beleški uz pomoć prsta ili specijalne Rubberdium™ olovke, dok zahvaljujući preinstaliranom Polaris Office paketu korisnici mogu otvarati bilo koji dokument, tabelu ili prezentaciju dok su pokretu.

Sa samo 8,5 mm debljine, Optimus Vu: predstavlja najtanji telefon među svim modelima na tržištu koji koriste LTE tehnologiju. I pored velike baterije kapaciteta 2,080mAh, novi član Optimus porodice poseduje LGFloating Mass tehnologiju koja optički smanjuje debljinu telefona.

Ovaj uređaj, koji podržava i HDMI (High Definition Multimedia Interface) i DLNA (Digital Living Network Alliance) tehnologije, poseduje internu memoriju od 32GB, kao i kameru od 8 megapiksela. Optimus Vu: će biti inicijalno lansiran sa Android 2.3 Gingerbread operativnim sistemom, dok će u narednom periodu biti dostupna i verzija Android 4.0 Ice Cream Sandwich operativnog sistema za ovaj model.

Optimus Vu: će biti u prodaju u Južnoj Koreji od marta, a sve dodatne informacije o ovom uređaju će biti dostupne na štandu kompanije LG Electronics na Svetskom kongresu mobilne telefonije, koji se održava u Barseloni od 27. februara do 1. marta.

Glavne karakteristike:

  • Procesor: 1.5GHz Dual-Core procesor
  • Ekran: (1024×768) IPS ekran dijagonale od 5 inča
  • Memorija: 32GB eMMC i 1GB DDR2
  • Kamera: 8MP with AF LED Flash (pozadinska) and 1.3MP (prednja)
  • Operativni sistem: Android 2.3 Gingerbread
  • Baterija: 2,080mAh
  • Dimenzije: 139.6 x 90.4 x 8.5mm

 

Leave a Reply