Mobile

LG predstavio svoj prvi procesor za mobilne uredjaje

LG Electronics (LG) predstavio je svoj prvi procesor za mobilne uređaje (AP), koji poseduje osmojezgrarnu strukturu i podržava LTE-A Cat 6 mrežnu tehnologiju, što omogućava visoke performanse uz malu potrošnju energije. Novi procesor nazvan NUCLUN, imaće svoj debi ove nedelje na G3 screen smart telefonu, koji je razvijen specijalno za tržište Južne Koreje.

Zahvaljujući posebnoj ARM® big.LITTLE™ tehnologiji, NUCLUN pruža velike mogućnosti kada je multitasking u pitanju. Ovaj procesor poseduje četiri jezgra od 1.5GHz (ARM Cortex-A15) za zahtevne operacije i četiri jezgra od 1.2GHz (ARM Cortex-A7) za manje intenzivne procese. U zavisnosti od konkretnog zadatka, broj aktivnih jezgara može se prilagoditi na maksimalnu brzinu procesuiranja ili maksimalnu uštedu energije. NUCLUN je dizajniran da podrži novu generaciju 4G mreža, LTE-A Cat 6, koja omogućava maksimalnu brzinu preuzimanja podataka do 225 Mbps dok je istovremeno kompatibilan sa aktuelnim LTE mrežama.

nuclun

„NUCLUN otvara novo poglavlje u istoriji inovacija mobilnih tehnologija kompanije LG”, rekao je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Mobile Communications. „Sa ovim rešenjem bićemo u mogućnosti da postignemo bolju vertikalnu integraciju i dodatno ojačamo strategiju naših proizvoda naspram sve jače konkurencije. NUCLUN će nam upravo omogućiti veću fleksibilnost u daljem razvijanju našeg nastupa na ovom konkurentnom tržištu.”

G3 Screen, kao prvi LG smart telefon opremljen NUCLUN procesorom, nasledio je dizajn, kameru i UX obeležja popularnog G3 modela. G3 Screen poseduje HD IPS ekran visoke rezolucije sa dijagonalom od 5.9 inča, kao i zvučnik jačine od 1W. S obzirom na to da je najveći smart telefon napravljen za LTE-A Cat 6 mreže, G3 Screen ima tri puta veću brzinu preuzimanja podataka od regularnih 4G LTE mreža, pružajući vrhunsko multimedijalno iskustvo.

Leave a Reply