LG pametni sat
Mobile

LG predstavio Watch Urban LTE

U saradnji sa vrhunskim studiom za automobilski dizajn, Italdesign Giugiaro, kompanija LG Electronics (LG) razvila je proizvode i tehnologije kompatibilne sa novim automobilskim vozilom Gea, uključujući i najnoviji LG pametni sat, LG Watch Urbane LTE. Ovaj uređaj, četvrti je po redu pametni sat kompanije LG, poseduje NFC tehnologiju, kao i niz karakteristika koje do sada nije imao nijedan nosivi pametni uređaj.

LG pametni sat

LG Watch Urbane LTE, koji je ove godine predstavljen na Svetskom kongresu mobilne telefonije (MWC) u Barseloni, nudi stil i sofisticiranost pravog analognog sata, dok ujedno poseduje vrhunsku mikro-tehnologiju i kapacitet za komunikaciju smart telefona, smeštenu ispod Plastic-OLED ekrana dijagonale 1,3 inča. Kao i svi 4G telefoni, ovaj pametni sat može da odgovara na pozive, šalje tekstualne poruke, kao i da koristi push-to-talk (PTT) opciju omogućavajući korisnicima da koriste Urbane LTE u funkciji voki-tokija i sa neograničenim dometom razgovaraju sa više ljudi u isto vreme.

Zahvaljujući ekskluzivnoj aplikaciji, ovaj pametni uređaj može da prima informacije od Gea automobila, kao i da služi za otvaranje i zatvaranje vrata. Pored Urbane LTE sata, LG je proizveo i sve ekrane unutar ovog vozila, uključujući i full HD displej dijagonale 12,3 inča, koji omogućava upravljanje intrument tablom i prikazuje važne informacije, kao i zakrivljeni HD Plastic OLED (P-OLED) displej dijagonale 6 inča.

Opremljen baterijom jačine 7000mAh, ovaj pametni sat nudi opcije za povezivanje daleko naprednije od drugih uređaja. NFC tehnologija omogućava da korisnicima da imaju virtualni novčanik na svojoj ruci, jer je moguće da putem Urban LTE sata plaćaju svoju obroke, bioskopske karte ili čak troškove putovanja čak i lakše nego novcem iz novčanika.

„LG Watch Urban LTE je pravi primer inovacije koja je moguća kada ste lider u industriji LTE tehnologije. Njegov stil i moderan izgled predstavlja otelotvorenje naše filozofije, inovacija za bolji život“, rekao je Džuno Čo (Juno Cho), predsednik i generalni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications.

Ključne specifikacije:

  • Procesor: 1.2GHz Qualcomm® SnapdragonTM 400
  • Operativni sistem: LG Wearable Platform
  • Ekran: 1.3-inčni P-OLED (320 x 320 / 245ppi)
  • Mreža: LTE
  • Memorija: 4GB eMMC / 1GB LPDDR3
  • Baterija: 700mAh
  • Senzori: 9 Axis / Barometer / PPG / GPS
  • Konekcija: WiFi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.0LE / NFC
  • Boja: Srebrna
  • Ostalo: Otporan na vodu i prašinu (IP67) / Zvučnik / Mikrofon

 

Leave a Reply