Mobile

LG Renoir

Kompanija LG predstavila multimedijalac s osam megapiksela. Kamere kojih se ne srame ni mnogi kompakti. Ekran je mogao biti nešto veći. Bežično na Internet

LG Renoir dostojan je pripadnik globalne kategorije touchscreen uređaja bogatih multimedijskih mogućnosti, no za razliku od nekih modela ostalih proizvođača, LG je u ovaj uređaj upakovao i kameru od osam megapiksela.

Uređaj nas je oduševio na nekoliko različitih frontova, dok zamerke na LG Renoir jedva da možemo nabrojati na prste jedne ruke. 8-megapikselna kamera ugrađena u LG Renoir zaista je impresivna za ovu vrstu uređaja. U uslovima normalnog ili pojačanog osvetljenja dobijene fotografije bile su besprekorne, dok se kamera nešto slabije ponašala u uslovima slabijeg osvetljenja.

Proizvođači uređaja ove vrste (touchscreen) trebali bi ekrane da postavljaju preko cele površine uređaja, kao što je to učinio Apple sa svojim iPhoneom. LG je u modelu Renoir rezervisao određeni deo prednje strane mobilnog za tri vrlo korisna funkcijska tastera, ali svejedno utisak je da je ekran osetljiv na dodir mogao biti nešto veći.

Ekran je TFT Touch Screen dijagonale tri inča, rezolucije 240×400 piksela i odličnog prikaza boja. Touchscreen mehanizam u praksi se pokazao odličnim, a kalibracijom istog moguće je osetljivost ekrana prilagoditi apsolutno svim ‘vrstama’ prstiju. Potpuni dizajn uređaja izuzetno je jednostavan, ali prilično elegantan. Kao što smo napomenuli, prednja strana rezervisana je za ekran osetljiv na dodir te tri funkcijska tastera, zadnja za objektiv fotoaparata, a bočne za dodatne tastere te ulaze kojima je uređaj opremljen.

Ugrađeni pretraživači multimedije besprekorno odrađuju svoj posao. LG Renoir podržava reprodukciju audio formata MP3/AAC/AAC+/AAC++/WMA, video formata MPEG4/WMV/H.263 te pomalo iznenađujuće Divx i Xvid formata. Ugrađena WiFi veza definitivno je značajan plus LG Reoniru. Istom, sve internet usluge i servisi postaju dostupni uz tek nekoliko klikova i prisutnost bežične pristupne tačke.

Od ostalog, LG Renoir sadrži sve što u ovoj vrsti uređaja možete poželeti, poput GPS−a, naprednih mogućnosti uređivanja snimljenih fotografija, podršku za e-poštu i slične.

Specifikacije:
Podržane mreže: GSM/GPRS/ED GE/UMTS/HSDPA
Dimenzije: 107,8×55,9×14 milimetara
Težina: 114 grama
Baterija: Li−Ion, 1000 mAh (3,66 sata razgovora/300 sati na čekanju)
Ekran: touchscreen, troinčni, 262.144 boja, 240×400 pixela
Kamera: osam megapiksela, video QVGA (320×240), 120fps; VGA (640×480), 30fps
Multimedija: video MPEG4, WMV, AVI, DivX, XviD, H.264; audio MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA; FM radio
Skladišni prostor: 120 MB (dostupno 70 MB), ulaz za microSD/microSDHC memorijske kartice
Povezivost: Wap 2.0, USB, WiFi, Bluetooth
Ostalo: GPS, e−pošta

Leave a Reply