Mobile

LG telefoni u budućnosti isključivo eko magnezijuma

LG Electronics (LG) objavio je da će do kraja 2011. godine standardni magnezijum u telefonima u potpunosti zameniti eko-magnezijumom – novim tipom legure čistog magnezijuma. Ova odluka smanjiće stvaranje efekta staklene bašte u procesu proizvodnje približno 24 hiljade puta, pri čemu će kvalitet finalnog proizvoda ostati nepromenjen.

Eko-magnezijum razvio je Koreanski Institut za industrijsku tehnologiju (KITECH), uz finansijsku podršku koreanske vlade. U toku procesa proizvodnje, eko-magnezijum praktično ne stvara sumpor-heksafluorid (SF6), koji je Medjunarodna komisija za klimatske promene (IPCC) identifikovala kao najpotentnijeg ikada zabeleženog generatora efekta staklene bašte. Korišćenjem Eko-magnezijuma umesto čistog magnezijuma pri proizvodnji mobilnih telefona, kompanija LG će redukovati emisiju ugljen dioksida za 4kg po proizvedenom uređaju.

Kompanija LG je 29. novembra 2010. godine potpisala Memorandum o razumevanju sa tri proizvodjača Eko-Magnezijuma: HK High-Tech Co, Keumgang Coen i Hallacast Co. LG će kompanijama obezbediti trening programe u oblasti kontrole stvaranja CO2 i tehnološku podršku. Memorandum o razumevanju garantuje kompaniji LG znatno smanjenje emisije gasova koji prouzrokuju efekat staklene bašte, kao i sticanje vrednih „carbon kredita“.

“Eko-Magnezijum predstavlja jednu od ključnih strategija kompanije LG u nastojanju da postane lider među ekološki odgovornim proizvodjačima,” kaže Dr. Skott Ahn, predsednik i glavni izvršni direktor LG Electronics. “Prelazak na Eko-Magnezijum će omogućiti kompaniji LG, ali i svim kupcima LG proizvoda da odigraju malu, ali veoma značajnu ulogu kako bi svet postao lepše i čistije mesto za buduće generacije“.

Leave a Reply