Mastercard mobilno plaćanje
Mobile · Mobilni servisi

MasterCard Europe na konferenciji Technobank 2013

Kompanija MasterCard Europe je na 13. godišnjoj konferenciji i izložbi bankarskih tehnologija Technobank, održanoj 10. i 11. aprila u Beogradu, predstavila mogućnosti koje nude mobilna plaćanja.

Menadžer za poslovni razvoj kompanije MasterCard za Centralnu i Istočnu Evropu, Gabriel Ghita, je prvog dana konferencije održao prezentaciju o aktuelnim trendovima na svetskom tržištu u sferi mobilnih plaćanja, kao i viziji budućnosti ove platne metode.

mastercard

Ghita je istakao da se stručnjaci iz ovog domena jednoglasno slažu da mobilni telefon predstavlja budućnost plaćanja, pa čak i zamenu za „plastiku“ zbog sve bržeg tempa života ali i zbog napretka tehnologije, koja ovakva plaćanja čine dostupnim velikom broju ljudi.

„U godinama pred nama, plaćanja će se vršiti u pokretu, a mobilni telefoni će postati sredstva za sve vrste plaćanja. Svi akteri bi trebalo da imaju strategiju u kom pravcu će razvijati opcije za mobilna plaćanja, jer se stvari na ovom polju veoma brzo odigravaju i nema vremena za čekanje“, objasnio je Ghita. „Kod mobilnih plaćanja je najvažnija saradnja među partnerima, počevši od finansijskih institucija i trgovaca, pa sve do mobilnih operatera, a sve strane se moraju prvenstveno fokusirati na to da čitavo iskustvo mobilnih plaćanja učine savršenim za korisnike“.

U svom izlaganju, Ghita je takođe govorio o porastu popularnosti digitalnih novčanika na svetskom tržištu koji pružaju jedinstvenu platformu za plaćanja i u tradicionalnim i onlajn prodavnicama.

Kompanija MasterCard je na svetskom tržištu u procesu plasiranja svoje usluge MasterPass koja omogućava globalnu prihvaćenost novčanika iz celog sveta, a koja je predstavljena na nedavno završenom Kongresu mobilnih tehnologija u Barseloni. Ova usluga povezuje potrošače, trgovce i pružaoce usluga digitalnog novčanika, time što omogućava plaćanja sa bilo koje lokacije na jednostavan način i predstavlja osnovu za udruživanje fizičkih i digitalnih plaćanja u jednom korisničkom uređaju, a to je mobilni telefon.

Tokom poslednjih 13 godina, Technobank je postao vodeća konferencija u regionu zapadnog Balkana poznata po velikom broju posetilaca, kvalitetu ponude redovnih izlagača i stalnom fokusu na najnovije teme iz oblasti globalnog bankarstva.

Menadžer kompanije MasterCard Europe za Balkan, Artur Turemka, izjavio je na ovogodišnjem skupu: „Izuzetna nam je čast da budemo „Zlatni“ sponzor Technobank konferencije koja predstavlja jedan od najznačajnijih skupova ove vrste u regionu Balkana. Za MasterCard kao tehnološku kompaniju koja posluje u platnoj industriji, Technobank je odlična prilika da predstavimo inovativna rešenja našim postojećim i potencijalnim partnerima i ojačamo poziciju lidera u oblasti platnih tehnologija“.

Leave a Reply