Mobile

MasterCard i Syniverse poboljšavaju sigurnost za korisnike mobilnih uređaja

Kompanije MasterCard  i  Syniverse su danas na Svetskom kongresu mobilnih tehnologija udružile su snage kako bi korisnicima mobilnih uređaja pružile brojne mobilne i platne usluge koje za cilj imaju da im poboljšaju sigurnost kada putuju u inostranstvo.

Ove dve kompanije su trenutno u fazi testiranja odabrane usluge koja će korisnicima omogućiti da obave platne transakcije samo u slučajevima kada je njihov mobilni uređaj aktivan na određenoj geolokaciji u inostranstvu.

Ova usluga ima za cilj da pomogne korisnicima da smanje frustracije u situacijama kao što su neovlašćeno korišćenje njihovih platnih kartica ili prilikom bespotrebnog otkazivanja transakcija koje su obavili u drugoj zemlji. Takođe, finansijske institucije će imati dodatno sredstvo koje će im pomoći da donesu efikasnije odluke prilikom odobravanja ili neodobravanja transakcija svojih klijenata.

MC_Syniverse_Infographic_Final_Print

Pored toga, korisnici mobilnih uređaja takođe mogu da odaberu pripejd pakete koje mogu da kupe direktno sa svojih mobilnih telefona kada stignu u neku drugu zemlju. Oko 75 miliona korisnika mobilnih telefona putuje izvan svoje domovine svakog meseca, pa ipak 70% ljudi isključuju opciju prenosa podataka na svojim uređajima kad stignu, verovatno da bi izbegli troškove rominga.

 

Mobilni operateri i mobilni brendovi takođe mogu imati koristi od ove saradnje između kompanija MasterCard i Syniverse. U budućnosti, oni bi mogli da implementiraju ciljane ponude, čija važnost za korisnike bi bila povećana time što je lokacija mobilnog uređaja, npr. negde u blizini maloprodajnog objekta, poznata. Izveštaj o rezultatima istraživanja koje su za kompaniju Syniverse uradili ekonomisti iz kompanije SEEC otkrio je da tržište za operatore koji pružaju brendovima usluge na osnovu informacija, ponašanja i lokacija koje mobilni pretplatnici odaberu vredi čak 44 milijarde dolara.

 

Vest o ovoj saradnji predstavljena je na  Svetskom kongresu mobilnih tehnologija tokom današnjeg panela „Mobilna  trgovina:  kupovina na jednom mestu“, u kome su učestvovali Džo Difonzo, direktor za tehnologije u kompaniji Syniverse, i Heni Fem, predsednik sektora za globalna strateška partnerstva u kompaniji MasterCard. Pored njih, u ovom panelu su učestvovali i: Rejner Dojčman, viši potpredsednik sektora za mobilne proizvode u kompaniji Deutsche Telekom, Gibu Tomas, viši potpredsednik sektora za mobilna i digitalna proizvoda u kompaniji Walmart, i Greg Bakster, predsednik sektora za mobilnu i digitalnu strategiju na globalnom nivou Citi banke.

Sa skoro dve milijarde MasterCard kartica u opticaju, najnaprednija svetska kompanija u oblasti platnih tehnologija obrađuje 65.000 transakcija svakog minuta, dok kompanija Syniverse, putem 1.000 mobilnih operatera, trenutno pokriva više od pet milijardi mobilnih uređaja na svetskom nivou.

Leave a Reply