MasterPass mobilna placanja
Mobile

MasterCard podstiče primenu HCE arhitekture kroz implementaciju projekata za mobilna plaćanja

Potrošači širom sveta nastavljaju da koriste svoje mobilne uređaje umesto platnih kartica za sve veći broj kupovina putem MasterCard kartica. Za manje od godinu dana od kako je najavljena podrška za HCE (Host Card Emulation) arhitekturu i softver baziran na cloud tehnologiji sa ciljem da se omoguće beskontaktne i platne transakcije na daljinu, kompanija MasterCard je danas najavila projekte koji su trenutno aktuelni u više od 15 zemalja. Ovi projekti potrošačima pružaju više opcija za plaćanje putem njihovih Android uređaja.

Pružajući alternativu pristupu zasnovanom na bezbednom elementu (Secure Element– SE) za digitalizaciju podataka sa kartice na mobilnim uređajima, MasterCard plaćanja zasnovana na cloud tehnologiji stvaraju osnovu za brzi globalni razvoj usluga mobilnog plaćanja. Ovaj pristup pojednostavljuje i ubrzava proces implementacije beskontaktnih mobilnih rešenja za finansijske institucije koje izdaju kartice i druge pružaoce usluga. Kao rezultat toga, stotine nosilaca licence je prihvatilo okvir ovog projekta kako bi se osigurao detaljan dizajn i bezbedna implementacija mobilnog plaćanja, a više od 25 pilot projekata i programa je trenutno aktuelno na različitim lokacijama uključujući Australiju, Kanadu, Francusku, Nemačku, Italiju, Rusiju, Španiju, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Države.

MasterCard Nearby aplikacija

,,Naš pilot projekat je bio sjajna prilika da sklopimo partnerstvo sa kompanijom MasterCard u vezi sa lansiranjem našeg prvog HCE rešenja na tržištu,” rekao je Albert Figueras, Direktor sektora za rad sa stanovništvom u Banco Sabadell banci. ,,Ovaj projekat nam je obezbedio korisne informacije koje su nam omogućile da kreiramo naš novčanik SabadellWallet i da svojim klijentima ponudimo najbolje iskustvo mobilnog plaćanja.”
,,Od objavljivanja HCE specifikacija, kompanija Santader je radila na tome da korisnicima omogući mobilna plaćanja širom sveta. U narednim mesecima, nove usluge za plaćanje će biti pokrenute i one će biti deo Santader mape inovacije i koje će našim klijentima ponuditi nova, praktičnija i bezbednija iskustva plaćanja koji će koristiti nove mogućnosti mobilnih uređaja,” rekao je Hose Maria Fuster, generalni direktor kompanije Santader i direktor Sektora za inovacije. ,,Cilj kompanije Santader je da pomera granice inovacija tako što ćemo našim korisnicima na svim tržištima gde poslujemo u oblasti bankarstva sa stanovništvom pružati nove usluge i koristiti inovacije kako bismo stvorili jednostavne i personalizovane ponude koje pružaju fer vrednost za više od 100 miliona naših klijenata.”

,,Vidimo da se u industriji digitalnog plaćanja mobilna plaćanja i e-trgovina sve više međusobno približavaju. Zapravo, kompanija UniCredit Group čvrsto veruje da HCE zaista predstavlja jednu od najboljih trenutno dostupnih tehnologija koja može učiniti iskustvo mobilnog plaćanja još lakšim u velikoj razmeri. Stoga, kompanije UniCredit Group i MasterCard sarađuju kako bi razvili projekat baziran na HCE tehnologiji, za koji će se pokazati da je od presudnog značaja, ne samo u Italiji, već i u svim drugim zemljama u kojima naša grupacija posluje,” kaže Alberto Naef, direktor za globalni marketing u kompaniji Unicredit Group.

Kako bi dodatno ubrzala razvoj svojih mobilnih aplikacija na Android uređajima, kompanija MasterCard je nedavno lansirala rešenje za razvoj softvera za mobilno plaćanje (Software Development Kit – SDK). Ovo SDK rešenje nudi skup softverskih baza i alata koji programerima omogućavaju da lako kreiraju i testiraju aplikacije koje su usklađene sa MasterCard specifikacijama.

,,Naša vizija za digitalno plaćanje je da stvorimo sjajna iskustva za potrošače putem svih kanala i uređaja, a HCE i softver baziran na cloud tehnologiji otvaraju još jedan put za kompaniju MasterCard i naše partnere da ostvarimo tu viziju,” kaže Džejms Anderson, direktor grupacije i viši potpredsednik Sektora za usluge zajedničkih platformi u kompaniji MasterCard. ,,Ovaj pristup će dovesti do značajnog povećanja dostupnosti beskontaktnih i mobilnih plaćanja na daljinu, kroz integraciju sa našom globalnom digitalnom platformom, MasterPass.”

Broj trgovinskih lokacija koje prihvataju beskontaktno plaćanje kompanije MasterCard, počevši od vodećih trgovaca i trgovaca koji obezbeđuju brzu uslugu, do samoposluga, benzinskih pumpi, piljarnica, apoteka, automata za prodaju, parkinga, javnog prevoza i taksi vozila, porastao je sa dva na tri miliona za godinu dana, a MasterCard beskontaktna tehnologija je sada prihvaćena u 68 zemalja. Android operativni sistem podržava HCE počevši od verzije KitKat 4.4., koja je dostupna od novembra 2013. godine, a i dalje se koristi na popularnim smart uređajima. Pristup kompanije MasterCard je kombinacija prilagođenog softvera na mobilnim uređajima i bezbedne obrade transakcija koja se zasniva na cloud tehnologiji.

Leave a Reply