Mobile

MasterCard promoviše mobilno plaćanje

Kompanija MasterCard je na Svetskom kongresu mobilnih tehnologija objavila zaključivanje ugovora o kupovini kompanije C-SAM, Inc. („C-SAM“), vodećeg provajdera mobilnih novčanika i softvera i usluga za mobilne uređaje.

Kupovinom kompanije C-SAM, kompanija MasterCard će ubrzati razvoj i implementaciju mobilnih novčanika i platnih rešenja na globalnom nivou, uključujući i implementaciju svoje digitalne usluge MasterPass™. Današnja najava se zasniva na globalnom strateškom partnerstvu uspostavljenom između ove dve kompanije u decembru 2012. godine, kao i na investiciji kompanije MasterCard u manjinski vlasnički udeo.

mastercard-masterpass

Kompanija C-SAM je pokrenula mnoge komercijalne usluge za mobilna plaćanja u Indiji, Japanu (DNP), Meksiku, Singapuru (Starhub), Sjedinjenim Američkim Državama (ISIS) i Vijenamu. C-SAM platforma podržava i ciljane ponude za klijente, podsticaje u okviru programa lojalnosti, bankarstvo, opcije za plaćanje računa i nefinansijske, sigurne transakcije. Nadogradnja procesa razvoja mobilnih platformi dokazanom stručnošću kompanije C-SAM će podržati rad kompanije MasterCard sa finansijskim institucijama kako bi se nova, inovativna i sigurna rešenja predstavila na tržištu. Aplikacija kompanije C-SAM na samim uređajima i njena „back-end“ infrastruktura će pomoći u razvoju kako bi se klijentima omogućilo da koriste MasterPass uslugu i u prodajnim objektima i putem interneta kroz različite komunikacione tehnologije, uključujući NFC tehnologiju, QR kodove/barkodove i plaćanje sa udaljene lokacije.

 

„Stil života današnjih potrošača je digitalizovan, a oni kupuju na nove načine koristeći čitav niz novih proizvoda i uređaja. Uvođenje stručnosti kompanije C-SAM u oblast mobilnih tehnologija u kompaniju MasterCard će nam pomoći da bolje i brže plasiramo širi asortiman mobilnih i virtuelnih rešenja, pružajući klijentima jednostavnost i mogućnost izbora, dok će istovremeno rastući broju naših partnerstava sa telekomunikacionim kompanijama, vladama i trgovcima dobiti dodatu vrednost“, rekao je Ed Meklaflin, direktor sektora za plaćanja u razvoju u kompaniji MasterCard.

 

„Kupovina kompanije C-SAM je značajna prekretnica u razvoju naše kompanije. S obzirom na našu snažnu, dugogodišnju saradnju sa kompanijom MasterCard, naš tim se raduje što ćemo se i formalno pridružiti jednoj tako inovativnoj organizaciji koja je vodeća u ovoj oblasti kako bismo pružaocima usluga širom sveta omogućili sveobuhvatna rešenja na uređajima“, rekao je Feliks Marks, generalni direktor kompanije C-SAM.

Odredbe ugovora nisu obelodanjene. Zaključivanje transakcije zavisi od regulatornog odobrenja i očekuje se u prvom kvartalu ove godine.

Leave a Reply