Mobile

MasterCard sarađuje sa kompanijom Apple na integrisanju Apple Pay usluge za mobilna plaćanja

Plaćanje putem mobilnih uređaja postaće neprocenjivo u još većoj meri. Kompanija Apple (NASDAQ : AAPL) je danas predstavila Apple Pay uslugu koja će korisnicima MasterCard kartica omogućiti da koriste svoje iPhone 6, iPhone 6 Plus i Apple Watch uređaje prilikom svakodnevne kupovine. Kompanija MasterCard je postavila temelj za bezbedne transakcije putem mobilnih telefona, tako da potrošači mogu da koriste svoje kartice kada, gde i kako oni žele.

 

Kompanije MasterCard i Apple su sarađivale kako bi pružile glatko i bezbedno iskustvo plaćanja. Ovo i za potrošače i za trgovce znači da će svaka kupovina obavljena MasterCard karticama putem iPhone 6, iPhone 6 Plus i Apple Watch uređaja moći da pruži isti nivo bezbednosti i iste prednosti i garancije kao i kod bilo koje transakcije putem MasterCard kartica.

Usluga Apple Pay čini mobilno plaćanje lakim i sigurnim načinom kupovine. Integrisanjem hardvera, softvera i usluga kompanije Apple, usluga Apple Pay stvara jedinstveno i izuzetno iskustvo za korisnike iPhone 6, iPhone 6 Plus i Apple Watch uređaja.

 

Vlasnici novih uređaja iPhone 6, iPhone 6 Plus i Apple Watch će moći da koriste svoje MasterCard kreditne ili debitne kartice izdate od strane banaka koje učestvuju u ovom programu direktno putem usluge Apple Pay. Potrošači će moći jednostavno da plaćaju u prodavnicama prinošenjem svog iPhone telefona blizu beskontaktnog čitača dok im je prst prislonjen na Touch ID polje i time će njihova transakcija biti odobrena. Za kupovinu iz aplikacije, potrošači će obavljati plaćanje i potvrdiće svoj identitet dodirom prsta ili lozinkom što pruža glatko iskustvo bez potrebe za unošenjem broja kartice ili napuštanja aplikacije.

 

„Kompanija Apple ima dugu tradiciju predstavljanja revolucionarnih proizvoda sa karakteristikama koje su zaista važne ljudima. Usluga Apple Pay, u kombinaciji sa platnom tehnologijom kompanije MasterCard pruža korisnicima lak i siguran način za kupovinu”, rekao je Ed Meklaflin, direktor sektora za plaćanja u razvoju u kompaniji MasterCard.  „Već godinama smo pioniri u inovacijama u oblasti mobilnih plaćanja, uključujući i prva beskontaktna rešenja i rešenja za mobilna plaćanja na svetu. Veoma smo srećni što će korisnici MasterCard kartica uskoro moći da obavljaju plaćanja putem svojih iPhone 6, iPhone 6 Plus i Apple Watch uređaja znajući da je svaki kupovina sigurna i da im pruža iste garancije i pogodnosti na koje su navikli korišćenjem MasterCard kartica”.

 

Usluga Apple Pay će biti dostupna potrošačima u Sjedinjenim državama putem besplatnog ažuriranja iOS 8 sistema počevši od oktobra ove godine. Korisnici MasterCard kartica će moći da obavljaju jednostavna i sigurna plaćanja putem aplikacija najvećih trgovaca, kao i da plaćaju beskontaktno na nekim od najposećenijih lokacija u Sjedninjenim državam, uključujući velike prodavnice, restorane, prevoznike, benzinske pumpe i supermarkete, kao i u svim Apple Store radnjama. Organizacija Major league Baseball, dugogodišnji partner kompanije MasterCard, biće među prvima koji će omogućiti prihvatanje Apple Pay usluge preko iPhone 6, iPhone 6 Plus i Apple Watch uređaja.

 

 

Pomoć potrošačima da koriste svoje kartice kada, kako i gde oni žele

Plaćanja putem Apple Pay usluge integrišu se sa servisom MasterCard Digital Enablement (MDES). Ova usluga, koju kompanija MasterCard pruža bankama, a koja je najavljena prošle godine, omogućava da se uređaji sa internet konekcijom koriste za svakodnevne kupovine i plaćanja. Osim sa bankama koje je kompanija Apple danas najavila, kompanija MasterCard sarađuje sa svojim partnerima na uključivanju novih banaka u MasterCard Digital Enablement servis.

 

Leave a Reply