samsung pay
Mobile

MasterCard sarađuje sa kompanijom Samsung na kreiranju usluge Samsung Pay

U skladu sa potrošačima koji u sve većoj meri zamenjuju korišćenje gotovine korišćenjem kartica putem povezanih uređaja, kompanija Samsung omogućava široj publici da koristi prednosti digitalne trgvine.

Kompanija Samsung Electronic, vodeća svetska tehnološka kompanija, predstavila je Samsung Pay, uslugu mobilnog plaćanja koja će omogućiti korisnicima MasterCardkartica da koriste svoje Samsung Galaxy S6 uređaje za svakodnevne kupovine u prodavnicama.

samsung pay

Kompanija MasterCard je izgradila osnovu za sigurne digitalne transakcije, tako da potrošači mogu da koriste svoje kartice kada, gde i kako oni žele. Usluga Samsung Pay pruža glatko i sigurno iskustvo mobilnih plaćanja koje funkcioniše kako na beskontaktnim terminalima, tako i na POS terminalima za standardna plaćanja.

Za potrošače i trgovce to znači da će svaka kupovina obavljena MasterCard karticama preko Samsung Galaxy S6 uređaja pružiti unapređenu sigurnost, dodatne pogodnosti i garancije koje sa sobom nose MasterCard digitalne transakcije, uključujući i najnoviju tehnologiju tokenizacije. Vlasnici ovog novog uređaja moći će da direktno putem Samsung Pay usluge koriste svoje MasterCard kreditne i debitne kartice izdate od strane banaka koje učestvuju u programu.

 

„Ovo je uzbudljivo vreme za plaćanja,“ rekao je Ed Meklaflin, predsednik sektora za plaćanja u razvoju u kompaniji MasterCard. „Kako se potrošači u sve većoj meri oslanjaju na svoje mobilne uređaje u svom svakodnevnom životu, mi se radujemo što možemo da sarađujemo sa liderom u industriji kao što je kompanija Samsung, kako bismo našim korisnicima kartica širom sveta pružili nove opcije za plaćanje. Već godinama smo pioniri u oblasti inovacija u mobilnoj trgovini, a zajedno pružamo iskustvo digitalnog plaćanja koje je istovremeno i jednostavno i sigurno.“

 

„Od samog početka, vizija kompanije Samsung u pogledu mobilnih plaćanja i trgovine fokusirana je na sigurnost, široku prihvaćenost i jednostavno korisničko iskustvo. Sa uslugom tokenizacije kompanije MasterCard, kombinovanom sa jedinstvenom Samsungovom MST uslugom (siguran prenos podataka preko magnetnog zapisa) i NFC tehnologijom, usluga Samsung Pay omogućava sigurna beskontaktna mobilna plaćanja na većini NFC ili standardnih marnetnih POS terminala,“ rekao je dr. Injorg Ri, izvršni potpredsednik kompanije Samsung Electronics. „KNOX sigurnosna platforma kompanije Samsung i autentifikacija putem otisaka prstiju čine transakcije obavljene putem Samsung Pay usluge veoma sigurnim i jednostavnim za korišćenje.“

 

MasterCard usluga za digitalno omogućavanje plaćanja (MDES) omogućava korisnicima MasterCard kreditnih i debitnih kartica da koriste uslugu Samsung Pay. Kako bi stvorila iskustvo sigurnog plaćanja, usluga Samsung Pay koristi zaštitu koja se zasniva na kriptografiji, a koja je standard u industriji plaćanja, kako bi osigurala da transakcije mogu u potpunosti da iskoriste jednu od najsigurnijih platnih tehnologija na svetu. Sa ciljem da dodatno zaštiti potrošače, transakcije obavljene putem Samsung Pay usluge takođe uključuju i dodatne sigurnosne karakteristike, među kojima su tokenizacija putem MDES usluge i autentifikacija plaćanja putem otiska prsta ili šifre.

 

Usluga Samsung Pay će prvo biti dostupan korisnicima u Sjedinjenim Državama u toku leta. Kompanija MasterCard će sarađivati sa kompanijom Samsung kako bi implementirala uslugu Samsung Pay na druga tržišta širom sveta, uključujući i Koreju. izor: AndroidRevija.com

Leave a Reply