Mobile · Mobilne aplikacije · Mobilni servisi

MasterPass In-App plaćanja za sigurnu kupovinu putem mobilnih aplikacija

Kompanija MasterCard je danas na Svetskom kongresu mobilnih tehnologija predstavila MasterPass™ in-app plaćanja, omogućivši tako potrošačima da obavljaju sigurna plaćanja iz mobilnih aplikacija. MasterPass in-app plaćanja eliminišu potrebu za čuvanjem poverljivih podataka o platnoj kartici u brojnim mobilnim aplikacijama i time pružaju potrošačima iskustvo brzog i jednostavnog plaćanja.

Provajderi aplikacija: Forbes Digital Commerce, Fat Zebra, NoQ, Starbucks Australia i Shaw Theatres Singapore su među prvima koji će udružiti funkcionalnosti svojih aplikacija za in-app kupovinu sa MasterPass platformom.

Potrošači kupuju i plaćaju na način koji najviše odgovara njihovim potrebama i životnom stilu i to rade sa svakog uređaja koji poseduju. Oni traže digitalne „prečice“ koje pružaju brzinu, jednostavnost i sjajno iskustvo. Uz MasterPass, to može biti jednostavno prislanjanje, klik ili dodir na kasi, kod kuće ili u pokretu, a sada i direktno iz aplikacije.

MasterCard_MP_InApp_V4

Istraživanje koje je sprovela agencija ABI Research pokazalo je da će ukupni prihodi od mobilnih aplikacija, uključujući i od in-app kupovina, dostići 46 milijardi dolara do 2016. godine, što je pet puta više u odnosu na prihod od 8,5 milijardi dolara iz 2011. godine. U okolnostima gde prosečni korisnik pametnih uređaja u svetu ima 26 aplikacija instaliranih na svom uređaju, potrošači čuvaju podatke o platnim karticama i druge poverljive informacije kod brojnih provajdera aplikacija kako bi mogli da otvore naloge i obavljaju kupovine.

MasterPass in-app plaćanja dodaju nove funkcionalnosti digitalnom servisu MasterPass koji trenutno funkcioniše unutar pretraživača i proširuju ga u okruženje za mobilne aplikacije, a potrošačima pružaju sigurnu direktnu vezu sa njihovom bankom. Aplikacije koje imaju u sebi ugrađenu MasterPass platformu omogućavaju potrošačima da obave kupovinu samo jednim klikom ili dodirom na svom omiljenom povezanom uređaju bez napuštanja aplikacije. Optimizovani proces plaćanja čini da iskustvo kupovine teče glatko, dok je istovremeno podržano najvišim nivoima sigurnosti i šifriranja.

„Srećni što ćemo našim potrošačima ponuditi MasterPass platformu kao inovativno rešenje za digitalno plaćanje. To se u potpunosti poklapa sa našom filozofijom da in-app trgovinu učinimo što je moguće više jednostavnom i efikasnom“, rekao je Robert Tibs, predsednik upravnog odbora i generalni direktor kompanije Forbes Digital Commerce.

„MasterPass In-app plaćanja predstavljaju najnoviju ponudu kompanije MasterCard koja se bavi specifičnim potrebama digitalnog okruženja. Mi stvaramo sjajna iskustva za potrošače putem svih kanala i svih uređaja i omogućavamo trgovcima da dođu do novih potrošača na načine koji nisu bili mogući u svetu pre digitalizacije”, rekao je Ed MekLaflin, direktor sektora za platne tehnologije u razvoju u kompaniji MasterCard. „Mi takođe razvijamo okruženje kako bismo sva plaćanja koja koriste MasterPass platformu učinili podjednako sigurnim ili još sigurnijim u odnosu na bilo koje plaćanje karticama danas, čime obezbeđujemo da potrošači imaju koristi od najviših mogućih stepena bezbednosti.”

MasterPass In-app plaćanja biće dostupna programerima i trgovcima početkom drugog kvartala ove godine. Ova usluga zahteva brzu i glatku integraciju sličnu procesu za onlajn trgovce, koji je već uspešno implementiran kod više od 30.000 trgovaca koji prihvataju MasterPass u Australiji, Kanadi, Italiji, Ujedinjenom kraljevstvu i Sjedinjenim Američkim Državama.

Leave a Reply