Mobile

Meksički América Móvil i Ericsson donose reklame na mobilne uređaje

Pretplatinici kompanije „América Móvil“ moći će da dobijaju reklame na svojim mobilnim uređajima prilagođene njihovim potrebama. Vodeći mobilni operator u Latinskoj Americi uz pomoć Ericssona uvodi end-to-end rešenje za mobilni advertajzing. Ericsson će takođe upravljati rešenjem i interfejsom uključujući sve učesnike u advertajzing ekosistemu.

Prema istraživanju koje je sproveo Ericsson Consumer Lab u Latinskoj Americi, korisnici žele da dobijaju reklame i promocije na svojim mobilnim telefonima ali samo ukoliko se poštuju neki njihovi zahtevi. U ovoj anketi, korisnici su stavili relevantnost, kontrolu i ugovor kao ključne zahteve za pozitivno korisničko iskustvo.

Ericssonovo rešenje zasnovano na Ad Orchestrator platformi omogućiće kompaniji „América Móvil“ slanje prilagođenih reklama na osnovu zahteva korisnika. Mobilni advertajzing je medijum u razvoju za koji se predviđa da će biti podrška novim poslovnim modelima i povećanju prihoda kompanija. Mobilni uređaj, kao lični medijium, pruža mogućnosti za ove nove poslovne modele. Advertajzing i medijska industrija prepoznaje mobilni uređaj kao primarnu tačku kontakta sa korisnikom i operatori ovde igraju važnu ulogu u ekosistemu.

Leave a Reply