Mobile

Mellon Serbia o najnovijih trendova u procesima mobilnog plaćanja, kartica i personalizacije

Kompanija „Mellon Serbia“ organizovala je po drugi put uspešan događaj na temu najnovijih trendova u procesima mobilnog plaćanja, kartica i  personalizacije. Skup je održan u hotelu „Metropol Palace“ a pored organizatora, prezenteri su bile i partnerske   kompanije svetskog renomea „Gemalto“ i „Matica Technologies“.

 

Svetski lider u podršci digitalnih sigurnosnih transakcija “Gemalto” predstavio je svoje usluge “Card Complier” i “Card Companion”. Prva omogućava najinovativniji i najbrži način dizajniranja kartica dok druga omogućava lako upravljanje svim podacima bankarske kartice kroz aplikaciju na smart telefonima. “Gemalto” je prezentovao i MicroSD karticu koja pruža većini modela mobilnih telefona korišćenje NFC tehnologije, kao i TSM “Trusted Service Manager” model koji omogućava servis provajderima, koristeći mrežu mobilnih operatera, bezbednu distribuciju i upravljanje beskontaktnim uslugama klijenata, korisnicima SIM kartica.

Mellon promocija hotel Metropol 002

“Matica Tehnologies” lideri u rešenjima za personalizaciju kartica, predstavili  su svoj asortiman proizvoda , od velikih modularnih embosera do desktop modela, i skrenuli pažnju na nove modele “Moca” i ” Espresso “, termalne štampače koji kombinuju italijanski dizajn i nemačku pouzdanost sa superiornim performansama.

Kompanija “Mellon Serbia” predstavila je rešenje “ključ u ruke” za “loyalty” programe, uz koji se efikasno dolazi do velikog broja izveštaja i do poboljšane šeme upravljanja stečenim bodovima. Predstavljen je i pilot projekat “NFC mobilno plaćanje”, koji je razvijen u saradnji četiri kompanije: Mellon Serbia, Crédit Agricol banka, Telenor i Halcom. Cilj projekta je da se PlatiMo servis za mobilna plaćanja, omogući i na fizičkim prodajnim mestima. Od nedavno projektu je pristupio i maloprodajni lanac “Delhaize” postavljanjem POS terminala za plaćanje mobilnim telefonom, na dva prodajna mesta u Beogradu.
Direktor za “Mellon Serbia”, g. Stefanos Karapetsis, izjavio je da ova kompanija i na dalje planira organizaciju ovakvih vrsta događaja kako bi naše tržiše upoznala sa inovacijama na svetskom tržištu.

Skupu je prisustvovao veliki broj predstavnika banaka, procesing kuća, telekomunikacionih provajdera, hotela i drugih velikih kompanija.

Leave a Reply