Mobile

miCoach – lični mobilni trener

Adidas je pokrenuo inicijativu u saradnji sa Smsungom pod nazivom miCoach kojom se nastavlja tradiciju inovacije

U Umetničkoj Palati kraljice Sofije (Palau de les Arts Reina Sofía) dva vodeća svetska branda, Adidas i Samsung, objavili su strateško partnerstvo i najavili prvi rezultat saradnje, proizvod nazvan miCoach.

miCoach je real-time sistem za treniranje dizajniran kako bi motivisao, nadahnjivao i omogućavao sportistima na svim nivoima da dostignu svoje ciljeve treniranja, kakvi god oni bili. To je je za sada najnapredniji interaktivni sistem za treniranje koji prikuplja lične podatke i pretvara ih u individualni plan treniranja utemeljen na nivou fizičke forme i posebnih ciljeva pojedinog sportiste. Ovo jedinstveno partnerstvo spaja stručnjake iz Samsunga sa područja mobilne tehnologije i komunikacija, sa Adidasovim predvodništvom u sportskim inovacijama.

“miCoach je izvrstan primer Adidasove predanosti inovaciji i inspiraciji,” izjavio je predsednik i glavni izvršni direktor branda Adidas, Erich Stamminger. “Adidas je lider u sportskoj industriji duže od 80 godina, a inicijativa miCoach ostvarena u saradnji sa Samsungom nastavlja ovu tradiciju u nastojanju da nadahnjuje i pomaže sportistima na svim nivoima.

Samsung i adidas dele ljubav prema sportu koja spaja različite kulture, ekonomske sektore i tehnologije,” rekao je IS Kim, predsednik i glavni izvršni direktor Samsung Electronics Europe. “Samsungov svetski priznati vrhunski dizajn i tehničke sposobnosti savršeno odgovaraju adidasovoj izvrsnosti u svetu sporta. Zajedno možemo pomoći sportskim entuzijastima svih uzrasta i mogućnosti da oslobode svoje prave potencijale i zabave se ostvarujući ih.”

Istraživanje i razvoj za miCoach počelo je pre više od dve godine saradnjom adidasovog tima za inovacije i Samsunga, a sa ciljem kreiranja najnaprednijeg proizvoda za treniranje na tržištu koji se maksimalno prilagođava korisniku. Zahvaljujući informacijama i pomoći Athletes Performance Institute-a, elitnog istraživačkog centra za treniranje i sport koji deluje u sklopu univerziteta Arizona State University, miCoach deluje kao da svakoga dana i u svakoj trci imate ličnog trenera koji tačno zna šta želite postići i kako vam tačno može pomoći da to ostvarite.

Sistem miCoach sadrži pet ključnih komponenti koje zajedno pružaju personaliziranu zvučnu povratnu informaciju; miCoach Samsung telefon, monitor frekvencije srca, senzorski čip za merenje koraka koji može da stane u svu adidas obuću za trčanje, odgovarajuću adidas sportsku odeću i web stranicu miCoach za kreiranje prilagođenog programa za treniranje.

miCoach je dostupan širom Europe u trgovinama adidasa i Samsunga kao i kod odabranih maloprodajnih partnera počevši od sredine ožujka 2008. godine.

Leave a Reply