Mobile

Microsoft o tužbi protiv Samsunga

Microsoft: “Preduzimanje pravnih mera  ne uzimamo olako, naročito protiv kompanije sa kojom smo uživali dugo i produktivno partnerstvo”

Kompanija Microsoft je krajem prošle nedelje podnela tužbu Okružnom sudu SAD u Južnom okrugu države Njujork, u cilju dobijanja deklarativne ocene u vezi sa primenom  ugovora o unakrsnom licenciranju između Microsofta i Samsunga, i da li postoje elementi kršenja ugovora.

 

Krajem 2013, Samsung je prestao da poštuje ugovor koji su dve kompanije potpisale 2011. godine i, nakon serije pisama i diskusija, postalo je jasno da postoji fundamentalno neslaganje oko tumačenja ugovora.

 

Samsung Omnia

Preduzimanje pravnih mera  ne uzimamo olako, naročito protiv kompanije sa kojom smo uživali dugo i produktivno partnerstvo. Nažalost, čak i partneri se nekad ne slažu.”, napisao je na svom blogu Dejvid Hauard, korporativni potpredsednik i zamenik glavnog savetnika kompanije Microsoft.

 

Hauard je naglasio da dve kompanije imaju dugi istorijat saradnje, kao i da Microsoft ceni i poštuje partnerstvo sa Samsungom: “Očekujemo da će se saradnja nastaviti. Microsoft prosto pita sud da razreši neslaganje oko ugovora”.

 

Više detalja možete pronaći na blogu Dejvida Hauarda: http://blogs.microsoft.com/on-the-issues/2014/08/01/microsofts-samsung-action/.

Leave a Reply