Mobile

Microsoft objavio danas završetak preuzimanja kompanije “Nokia uređaji i servisi”

Korporacija Microsoft objavila je završetak preuzimanja kompanije  “Nokia uređaji i servisi”, što je važan korak u spajanju ove dve organizacije u jedan tim. Akvizicija, odobrena kako od strane akcionara u kompaniji Nokia tako i od strane globalnih regulatornih agencija, predstavlja sledeći korak u tehnološkom razvoju obe kompanije.

 

Danas smo, u našoj porodici, poželeli i zvaničnu dobrodošlicu Nokia uređajima i servisima, koji će svoje kapacitetima, iskustvom iz mobilne industrije doprineti rastu i unapređenju naše kompanije“, izjavio je direktor kompanije Microsoft, Satje Nadela i dodao: „Uz našeg partnera ostaćemo usredsređeni na još brže isporučivanje inovacija u svetu u kom su mobilnost i rad u oblaku na prvom mestu.“

 

Stiven Elop, nekadašnji predsednik i izvršni direktor kompanije Nokia, radiće kao izvršni potpredsednik Microsoft Devices Group, a odgovaraće Satji Nadeli. Elop će upravljati proširenim poslovanjem sa uređajima, koje uključuje Lumia smart telefone i tablete, Nokia mobilne telefone, Xbox hardver, Surface, Perceptive Pixel (PPI) proizvode i dodatnu opremu.

Microsoft---Nokia-Devices-jpg

Microsoft je pojačan stručnjacima koji imaju veliko iskustvo u  industriji, i koje su radili na više od 130 mesta u 50 zemalja širom sveta, uključujući i nekoliko fabrika koje dizajniraju, razvijaju, proizvode, reklamiraju i prodaju širok portfolio inovativnih smart uređaja, mobilnih telefona i usluga. Kao deo tranzicionog procesa, Microsoft će nastaviti sa garancijama svih postojećih korisnika Nokia uređaja.

 

Windows Phone je ekosistem koji najbrže raste na tržištu pametnih telefona, i njegov portfolio nagrađenih uređaja nastavlja da se širi. U poslednjem kvartalu 2013. godine, prema podacima Međunarodne korporacije za podatke (IDC), Windows Phone je ojačao svoju poziciju kao operativni sistem za smartfon koji spada u vodeća tri sistema, među kojim je bio najbrže rastuća platforma među vodećim operativnim sistemima i predstavlja najbrže rastuću platformu sa dobiti od 91%, godinu na godinu[i]. Sa Nokia iskustvom iz industrije mobilnih telefona, Microsoft će ciljati i na tržište finansijski pristupačnih mobilnih uređaja, koje ima potencijal od 50 milijardi dolara godišnje[ii] pružajući jedinstveno iskustvo Microsoft servisa novoj milijardi korisnika širom planete.

 

Microsoft će i dalje donositi nove vrednosti i mogućnosti i blisko sarađivati sa mnogobrojnim hardverskim partnerima, programerima, operaterima, distributerima i prodavcima, obezbeđujući platforme, alate, aplikacije i servise koje će im omogućiti da naprave izuzetne uređaje. Uz još bolje razumevanje zajedničkog funkcionisanja hardvera i softvera, kompanija će ojačati i unaprediti ukupnu potražnju za Windows uređajima.

 

[i] IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker, February 2014

[ii] Strategy Analytics Inc.

One thought on “Microsoft objavio danas završetak preuzimanja kompanije “Nokia uređaji i servisi”

  1. Аца

    Значи, Нокиа што је ваљала – ваљала је. Нема више. Што Мајкрософт дохвати….

Leave a Reply