Mobile

Microsoft planira da ukine Windows Phone i Nokia brend

Nedavno procurela interna dokumenta otkrila su da kompanija Microsoft planira da ukine Windows Phone brend tokom sezone predstojećih praznika. Umesto toga akcenat će biti stavljen samo na termin-brend “Windows”.

Među prvima koji će izgleda koristiti Windows logo umesto Windows Phone loga, jeste predstojeći GoFone GF47W uređaj. Slike možete pogledati na My Go web sajtu.

My Go planira da brendira svoj uređaj kao Windows, poput HTC-ovog One M8 za Windows. Razlika je u tome što je HTC zadržao Windows Phone logo na svom uređaju. Zamena na samo Windows ime će biti za Windows RT i Windows Phone tokom sledeće godine. Kako se predviđa da će u budućnosti i dalje operativni sistemi biti korišćeni na telefonima i smart tabletima, imalo bi smisla da se brend Windows Phone zadrži za uređaje koji jasno nisu telefoni, ali ovo su za sad samo glasine. Informacija zvanično nije potvrđena iz kompanije.

Microsoft će takođe ukloniti Nokia brend iz svoje predstojeće Lumia handsets ponude. Mobilni uređaji će nositi ime Lumia, kao i do sada ali bez Nokia Brenda.

Da li će se ove glasine zaista i obistiniti, ostaje da vidimo, ali najnovije reklame kompanije Microsoft koje se mogu pronaći na internetu ukazuju na to namerno propuštaju termine “Nokia” i “Windows Phone”, forsirajući samo brendove “Lumia” i “Windows”.

Leave a Reply