Mobile

“Mobile Fest” otvoren SMS-om

Prva specijalizovana manifestacija posvećene mobilnim i bežičnim komunikacijama “Mobile Fest 2008” otvorena je juče u Kongresnom centru “Master” Novosadskog sajma

Tu jedinstvenu manifestaciju u našoj zemlji priredili su Novosadski sajam i kompanija “ITeam events“. Osnovna ideja kojom se rukovodilo prilikom organizacije jednog takvog stručnog skupa jeste činjenica da se više ne može zamisliti ni svakodnevni život, niti moderno poslovanje bez korišćenja mobilnih i bežičnih uređaja.

S obzirom na to da je tržište mobilnih i bežičnih komunikacija jedno od najbrže rastućih, namera je bila da ovaj događaj predstavlja i svojevrsni presek stanja, kakvo je u ovom trenutku.

Radujemo se što su najznačajnije kompanije na našem tržištu prepoznale važnost ovakve manifestacije i opredelile se da nam daju podršku u ovom projektu – izjavio je izvršni direktor za kongresne aktivnosti – član Izvršnog odbora Novosadskog sajma Nebojša Drakulić. On je posebno naglasio zadovoljstvo što su takve stručne manifestacije i skupovi postali sastavni deo kalendara priredbi na Novosadskom sajmu.

Uvodno predavanje održao je državni sekretar Ministarstva za telekomunikacije i informatičko društvo doktor Milenko Cvetinović.
Ovakvi skupovi su veoma važni i istovremeno interesantni, jer sve više zavisimo od računara, ali i znamo da je informacija danas najveće bogatstvo i da je brzina reagovanja presudna – rekao je dr Cvetinović. Prema njegovim rečima, informacije i sredstva za prenos informacija postaju veoma važan infrastrukturni element za razvoj društva.

“Mobile Fest 2008” je nova manifestacija festivalskog i promotivnog tipa posvećena mobilnim i bežičnim komunikacijama. Na jednom mestu predstavljaju se mobilni operateri, internet provajderi, sistem integratori, vendori mobilnih i “wireless” tehnologija, kompanije za razvoj softvera. “Mobile Fest 2008” se sastoji iz dva dela Mobile Expo – izložbeni deo smešten u Auli Kongresnog centra “Master”, namenjen širokom auditorijumu i konferencijski i prezentacioni deo, namenjen menadžerima svih nivoa, projektantima rešenja, inženjerima razvoja, menadžerima prodaje mobilnih i bežičnih tehnologija, koji se održava u salama Kongresnog centra “Master”. Za konferencijski deo festivala naplaćuje se akreditacija za praćenje, za razliku od izložbenog dela gde je ulaz besplatan.

Jedan od zanimljivih segmenata festivala “Mobile Fest 2008” je akcija “Green Point”, koju su pokrenuli kompanija “BiS IT Recycling Center” u saradnji sa Novosadskim sajmom.
Posetioci “Mobile Festa” mogu na punktovima “Green Point” da predaju na reciklažu stari mobilni, ili fiksni telefon i za to dobiti poklon.

“Mobile Fest” se održava do četvrtka, 29. maja, u periodu od 10 do 18 časova.

Leave a Reply