Mobile

“Mobile Monday”: Šta se promenilo dolaskom iPhone uređaja na srpsko tržište?

Konferencija Mobile Monday, na kojoj će biti razmatrani efekti dostupnosti iPhone uređaja u  prodaji Srbiji i tema obrazovanja iOS programera, zakazana je za ponedeljak, 1. decembar s početkom u 18 sati u Mikser House-u. Događaj je besplatan, ali je neophodno potvrditi svoj dolazak na sajtu momo.rs.
Centralna tema 11. MoMo Srbija biće zvanični dolazak iPhone uređaja u našu zemlju. Prisutni će imati priliku da saznaju šta to donosi domaćoj programerskoj zajednici, ali i kako da se na pravi način upuste u avanturu razvoja aplikacija za iOS platformu. Takođe, posetioci će moći da isprobaju najnovije modele Apple uređaja – iPhone 6 i iPhone 6 Plus.
Siniša Maravić i Petar Jandrić iz Telekoma Srbija objasniće koje sve zahteve je ova kompanija morala da ispuni da bi iPhone stigao u Srbiju, šta novi korisnici mogu da očekuju od ugovora sa Apple-om, a  govoriće se i o tehničkoj integraciji i podešavanjima telefona.
Šta dolazak iPhone-a u Srbiju konkretno menja ili koje pogodnosti donosi programerima i njegovim kupcima u Srbiji, govoriće Ivan Jelić, tehnički direktor sajta B92 i jedan od osnivača startapa MediaWorks.
Mlađan Antić, iOS programer sa višegodišnjim iskustvom i osnivač firme BLGRD, održaće predavanje na temu “Kako postati iOS developer u Srbiji”. Na domaćem tržištu postoji hroničan nedostatak iOS programera, koji su veoma traženi i u inostranim kompanijama – Mlađan će iz prve ruke ispričati koja znanja i veštine su potrebni kako biste se upustili u ovaj posao. Predstaviće i sadržaj prve iOS Akademije – programa tromesečne edukacije iOS programera koji će naredne godine biti održan u Beogradu.
Organizatori događaja su SEE ICT i NIIT, neprofitne organizacije sa misijom stvaranja podsticajnog okruženja za razvoj startap zajednice i kulture u Srbiji, uz podršku Telekoma Srbija i GIZ-a.

Leave a Reply