Događaji · Mobile

MobileMonday o razvoju aplikacija za mobilne platforme

Drugi MobileMonday događaj održava se 28. marta od 18h u Kulturnom centru Grad u Beogradu, a tema je razvoj aplikacija za mobilne platforme. Drugi MobileMonday događaj posvećen mobilnoj telefoniji u Srbiji održaće se 28. marta 2011. od 18h u Kulturnom centru Grad u Beogradu. Događaj okuplja profesionalce i entuzijaste iz oblasti mobilnih telekomunikacija, a ovoga puta tema je mobilni development, odnosno razvoj aplikacija za mobilne platforme.

Mobile Monday je globalni događaj koji se svakog ponedeljka odvija u više od 100 gradova širom sveta. Na drugom MoMo događaju učestvovaće profesionalci koji razvijaju aplikacije za iPhone i Android platforme.

Aleksandar Vacić će govoriti o razvoju aplikacija za iOS, o potrebnom hardveru, softveru i znanju, o tome koliko vremena je potrebno da se “uđe u priču”, koliko se tu može zaraditi, gde i kako pronaći poslove.

Miloš Žikić i Aleksandar Marjanović govoriće o razvoju mobilnih aplikacija na Android platformi i korišćenju AR tehnologije za unapređenje onlajn kupovine.

Zvanični pokrovitelj drugog MoMo događaja je jedan od najvećih svetskih proizvođača mobilnih telefona, Nokia. Karl Pletschko iz Nokije će govoriti o partnerstvu Nokie i Microsofta.

MoMo je otvoren i besplatan događaj, namenjen svima koje zanimaju telekomunikacije i mobilna industrija, a za prisustvo je potrebno samo da se registrujete.

MoMo je globalni događaj putem koga se u neformalnom okruženju upoznaju, povezuju i druže vizionari, developeri i uticajni pojedinci mobilne industrije. Ovi događaji im pomažu da iskoriste poslovne prilike, sarađuju nezavisno od brendova i razgovaraju o tržišnim trendovima.

Mobile Monday će se održati u ponedeljak, 28. marta 2011. od 18:00, u prostorijama Kulturnog centra Grad, u ulici Braće Krsmanović 4, u Beogradu.

MoMo Srbija realizuju organizacije NIIT iz Niša i SEEICT iz Beograda.

Leave a Reply