Mobile · Operateri

Mobilkom austria grupa proslavlja desetogodišnjicu

Uspešni operateri mobilkom austria grupe u Centralnoj i Istočnoj Evropi, za 10 godina, privukli 18 miliona korisnika

U proteklih 10 godina, mobilkom austria grupa (mag) doprinela je intenzivnom razvoju mobilnih telekomunikacija, a time i ekonomija, osam zemalja u Centralnoj, Istočnoj i Jugoistočnoj Evropi. Skoro 18 miliona korisnika uživa u stalnim tehnološkim inovacijama i prednostima mobilne komunikacije.

mobilkom austria grupa je pokretač rasta i razvoja mobilne industrije i sada ima deset puta više korisnika nego 1999. godine, kada je započela međunarodnu ekspanziju. Članice mobilkom austria grupe iz Austrije, Bugarske, Belorusije, Hrvatske, Lihtenštajna, Makedonije, Srbije i Slovenije bile su preteče u različitim oblastima, uvodeći brojne nove tehnologije i usluge na svojim tržištima pre konkurencije, neke od njih čak prve u Evropi, kao i u svetu, istakao je Boris Nemšić, izvršni direktor Telekom Austria Grupe i mobilkom austria.

-Tokom proteklih godina, članice grupe su se pozicionirale kao trend seteri svojom orijentacijom ka korisnicima, izuzetnim kvalitetom usluga i vrhunskom tehnologijom. Značajan deo našeg uspeha čini 8000 izuzetnih radnika koji neprekidno razvijaju svoje veštine u korist korisnika. Istovremeno, mi smo izuzetno doprineli razvoju društva kroz odgovorno ponašanje i mnoge društvene projekte. Svojom ulogom pionira i lidera u oblasti mobilnih širokopojasnih tehnologija, mobilkom austria grupa doprinosi izgradnji infrastrukture i informacionog društva u Evropi. Verujemo da će industrija telekomunikacija biti stub budućeg održivog razvoja, kako tehnologija tako i usluga, što će dovesti do daljeg rasta baze korisnika – istakao je Boris Nemšić.

Svetski kongres mobilne telefonije u Barseloni, koji organizuje GSM Asocijacija, kao najeminentniji svetski skup u ovoj industriji, prava je prilika za obeležavanje desetogodišnjice mobilkom austria grupe. Tom Filips, izvršni direktor GSM Asocijacije za odnose s vladama i regulatornim telima, pridružio se proslavi i izjavio da je gospodin Nemšić aktivan i veoma cenjen član ove asocijacije koja zastupa globalnu industriju mobilne telefonije.

Jedan od glavnih prioriteta GSM Asocijacije je da obezbedi veći spektar za mobilnu industriju. ,,Spektar niske frekvencije, koji će se osloboditi prelaskom na digitalnu televiziju, biće neophodan za dalji nastavak širenja pokrivenosti mobilnim širokopojasnim signalom,’’ rekao je Tom Filips, izvršni direktor GSM Asocijacije za odnose s vladama i regulatornim telima. ,,Ukoliko i kada vlade u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi oslobode taj spektar, mobilkom austria grupa će biti u jedinstvenoj poziciji da to iskoristi. Postoje velike mogućnosti za rast preko postojećih članica mobilkom austria grupe. Kada grupi budu pružene nove prilike za razvoj i izgradnju mobilnog širokopojasnog portfolia, videćete novi talas rasta i inovacija.’’

Dalji razvoj je moguć kroz integraciju mobilnog povezivanja u uređajima i kroz neprekidan rast broja korisnika na tržištima u razvoju. Inicijative GSM Asocijacije (Mobile Broadband, Mobile Lifestyle i Mobile Planet) nastaviće da doprinose razvoju ove industrije i pojavi inovacija, uprkos izazovima koje donosi globalna ekonomska kriza, zaključili su Boris Nemšić i Tom Filips.

Leave a Reply