Mobile

Mobilna aplikacija Atendra za lakše snalaženje na brojnim događajima

Da bi snalaženje i uspostavljanje kontakata na masovnijim dešavanjima postalo lakše i pristupačnije, novosadski programeri osmislili su mobilnu aplikaciju, koja je izborila ulazak na takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju.

Umesto da rade za druge, tim Novosađana, tri programera i jedan psiholog odlučili su da udruže znanja i stvore Android aplikaciju “Atendra, koja je namenjena lakšem snalaženju na raznim događajima, od konferencija do festivala.

atendra

Osim osnovnih informacija o predavačima i satnici, “Atendra” vlasnicima android mobilnih telefona omogućava i da uspostave kontakt sa posetiocima događaja, i fizički, i putem društvenih mreža.

Jedan od autora aplikacije Banko Vukasović kaže da kroz njihovu aprikaciju posetioci mogu da ostave komentar u vezi sa samim događajem, mogu da vide profile drugih posetilaca događaja, da ostvare kontakt sa njima, da im ostave poruku kroz aprikaciju, i na taj način se pravi jedna mini društvena mreža za sam događaj.

Kako se “Atendra” već pokazala uspešnom prilikom organizovanja konferencija u Moskvi, Beču i Bejrutu, njeni kreatori odlučili su da je prijave za najbolju tehnološku inovaciju Srbije za ovu godinu, jer im učešće na tom takmičenju otvara brojne mogućnosti, od osvajanja novčane nagrade do reklamiranja na međunarodnom nivou.

Koautor aplikacije Dejan Radeka rekao je da polufinalisti ulaze u evropsku preduzetničku mrežu, što će pomoći u daljem promovisanju njihovog servisa. “Preko 50 zemalja je u toj mreži i svakako bi se onda dalje promovisali i na drugim tržištima”, rekao je Radeka.

Za titulu najbolje tehnološke inovacije u Srbiji bore se predlozi šest timova, a da li će ideja novosadskih programera o lakšem pristupu organizaciji događaja pobediti u konkurenciji drugih ekoloških, medicinskih i poljoprivrednih rešenja, saznaće se 26. decembra, za kada je zakazano veliko finale.

izvor: RTV

Leave a Reply