Mobilne aplikacije

10 najpopularnijih mobilnih mesendžera na svetu

Message Me

Message Me je besplatni mesendžer koji svojim korisnicima nudi slobodu i svestranost u kreiranju ličnih poruka. Sa sedištem u Los Anđelesu, aplikacija je zvanično pokrenuta 2013. godine, od kada je u samom vrhu konkurencije IM tržišta.

Message Me

 

Hike

Hike je aplikacija koja pod „istim krovom” nudi mogućnost slanja IM i SMS poruka, a nalazi se u vlasništvu NDTV.com, indijske televitijske mreže. Razvijena je od strane Bharti Telekoma i japanskog SoftBank provajdera. Aplikacija je zamisao Kavina Bhardi Mitala.

Nimbuzz

Nimbuzz je višeplatformski agregator za mobilne telefone, tablete i personalne računare, razvijen od strane kompanije Nimbuzz B.V. Prema pojedinim stručnjacima Nimbuzz predstavlja jakog konkurenta Fejsbuk Mesendžeru u Aziji, posebno u Indiji. Od marta prošle godine, Indija ima preko 25 miliona korisnika ove aplikacije od ukupno 100 miliona korisnika mobilnog Interneta.

Tango

Prema pisanju američkog časopisa za mobilne komunikacije „Netvork žurnala”, Tango predstavlja jakog konkurenta jer pre svega omogućava korisnicima razmenu besplatnih poruka, video klipova, telefonskih poziva, ali od skora i objavljivanje omiljenih momenata i igranje igrica sa članovima porodice ili prijateljima. Ono što je još primamljivo kod ove aplikacije, osim što je potpuno besplatna, je i što prilikom prijave i otvaranja naloga nisu potrebni nikakvi kodovi i lozinke.

 

Kik

Kik je aplikacija za ćaskanje putem smart telefona. Ova kompanija osnovana je od strane grupe studenata sa Univerziteta Vaterlo u Ontariju 2010. godine.

 

KakaoTalk

KakaoTalk je multitekstualna aplikacija kreirana od strane južnokoresjkog tima koja omogućava korisnicima Ajfona, android telefona i Blakberi telefona da potpuno besplatno razmenjuju poruke. Od svog početka rada tokom 2010. godine, do sada je stekla preko 100 miliona korisnika.

Line

Line aplikacija je vlasništvo japanske kompanije i koristi se za razmenu tekstualnih i glasovnih poruka na smart telefonima i personalnim računarima. Nalepnice i animacije koje su doetupne u ovoj aplikaciji naročito su popularne među tinejdzerima. Ova kompanija je i tokom februara ove godine najavila da će pokrenuti i dizajnersku garderobu inspirisanu ovim animacijama.

 

WeChat

WeChat aplikacija koja je pokrenuta od strane kineske kompanije Tencent, osim što omogućava razmenu besplatnih tekstualnih, glasovnih, video poruka, omogućava i video razgovor, opciju toki-voki razgovora, ali i objavljivanje i razmenu fotografija i video zapisa sa svojim prijateljima na sopstvenom profil zidu. Od svog osnivanja, ova aplikacija trenutno ima preko 450 miliona korisnika širom sveta.

 

Viber

Razvijena od strane kompanije Viber Media, je višeplatformska aplikacija za smart telefone. Pored tekstualnih poruka vlasnici mogu da razmenjuju slike, video snimke audio poruke. Trenutno ovu aplikaciju širom sveta koristi preko 300 miliona korisnika.

 

WhatsApp

WhatsApp je besplatna kros platforma za razmenu tekstualnih i glasovnih poruka, fotografija ali i vido sadržaja. Od frbruara 2014. ova kompanija se nalazi u vlasništvu Fejsbuka, koji ju je kupio za 19 milijardi američkih dolara. Trenutno ima oko 450 miliona korisnika širom sveta.

Leave a Reply