Mobilne aplikacije

Jeftinije i brže od SMS-a uz mobilne aplikacije za razmenu poruka

Broj korisnika klasičnih SMS-ova značajno je opao pojavom pametnih telefona i aplikacija za dopisivanje putem interneta. Ovo su najbolji servisi koje već sada možete preuzeti na svoje uređaje.

WhatsApp
Aplikacija za koju je Facebook platio 19 milijardi dolara sigurno ima nešto posebno – praktičan interfejs i jednostavan način rada koji omogućava brzu razmenu poruka, audio-snimaka, fotografija i drugih podataka. Vezuje se za broj mobilnog telefona i ne zahteva nikakve šifre niti logovanja. Servis može da čuva poruke za naknadno menjanje telefona.

Telegram

Relativno mlada aplikacija je bazirana na brzini i sigurnosti prilikom razmene sadržaja. Omogućava pravljenje grupnih četova koji sadrže do stotinu korisnika. Ujedno se zasniva i na klaud sistemima, što znači da sa različitih platformi u svakom trenutku možete pristupiti svemu što ste napisali.
Cena: Besplatno

IM+

Za razliku od pomenutih aplikacija, IM je agregator različitih naloga na društvenim mrežama. Preko njega možete da dobijate sve poruke koje vam inače šalju na Skype, Gmail, Facebook, Yahoo i druge servise. Na taj način imate jednu aplikaciju koja objedinjuje sve mreže.
Cena: Besplatno

Viber

Poslednjih nekoliko meseci Viber je postao aplikacija koja je doživela procvat među starijim korisnicima. Osim mogućnosti razmene poruka, tu su i besplatni pozivi putem interneta koji, doduše, nisu baš visokog kvaliteta. Možete ga instalirati i na računar i na taj način razmenjivati poruke.
Cena: Besplatno

 

 

One thought on “Jeftinije i brže od SMS-a uz mobilne aplikacije za razmenu poruka

  1. Аца

    Бесплатне поруке преко интернета, бесплатни разговори преко интернета, али баснословно скуп интернет. И ко је ту преварен? Па корисници, наравно.

Leave a Reply