Mobilne aplikacije

Policija Srbije predstavila prvu mobilnu aplikaciju

Ministarstvo unutrašnjih poslova republike Srbije je predstavilo Android aplikaciju “MUP saopštenja, zahvaljujući kojoj će građani moći da se informišu o aktivnostima policije u raznim oblastima, prenosi AndroidRevija.com.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da to ministarstvo mora da se modernizuje i prilagođava novim informacionim tehnologijama i društvenim potrebama u cilju razvoja elektronske uprave i bolje komunikacije sa građanima.

Cilj aplikacije, kao je rečeno na prezentaciji u Palati “Srbija” brzo obaveštavanje građana o aktivnostima MUP, aktuelnim hapšenjima i promotivnim kampanjama.

mup-saopstenja

Aplikaciju besplatno možete preuzeti sa “Google Play”-a.

Upitan da li će pomoću aplikacije moći da se prati kretanje građana i da se “špijuniraju” građani, Dačić je šaljivo odgovorio:

– “Možemo mi i bez toga da špijuniramo.”

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Slobodan Nedeljković rekao je da je prva funkcija aplikacije izveštavanje i obaveštavanje i da je u planu u naredne dve nedelje postavljanje nove verzije aplikacije sa još oko pet tematskih celina korisnih za građane, pre svega za njihovu komunikaciju sa policijom. izvor: AndroidRevija.com

Leave a Reply