Mobile

Mobilne usluge bazirane na društvenoj lokaciji sa Nokijom dobivaju glavnu ulogu na Web 2.0

Ovi Store i Publishing System, Nokia Point & Find i ekološko osveštena rešenja

Nokia je 1. aprila najavila novi sadržaj za Ovi Store, Nokijin globalni medijski distribucioni kanal, kao i dodatne usluge za mobilne korisnike. Dostupan od maja, Ovi Store će korisnicima nuditi njima relevantne, ciljane medije kroz široku paletu Nokijinih uređaja.

Strateški Partner, Tim Kring, HEROJI

Nokia je započela saradnju sa Timom Kringom, idejnim začetnikom i izvršnim producentom HEROJA, jedne od najgledanijih serija širom sveta, sa ciljem razvijanja inovativnog, novog sadržaja za Ovi Store. Nokia je strateški partner i pružatelj tehnologije za projekt kog je osmislio Kring, pod kodnim nazivom TEVA. Ovaj višeplatformski koncept će biti sadržajno iskustvo sa elementima individualne akcije i grupnog učestvovanja.

Tim Kring se pridružio Teru Ojanperäu, izvršnom potpredsedniku, Nokia Services, na javnom izlaganju Ovi Storea i njegovih distribucijskih prilika pod nazivom “This Apps for You” 1. aprila u 9:40 sati.

Godina mobilnog računara: mobilni računari kao lični (mobilna) računari

Prezentirajući pretpostavku da je društvena lokacija ključ personizovanja mobilnih računara prema potrebama korisnika, Anssi Vanjoki, izvršni potpredsednik, Nokia Markets (Nokia Tržišta), takođe je izlagao na jutarnjoj sednici 2. aprila.

Nokia Point & Find

Nokia predstavlja koncept inovativne usluge koji omogućava ljudima u pokretu pristup relevantnim informacijama i uslugama na internetu, jednostavnim usmeravanjem njihovog fotoaparata na mobilnom uređaju prema stvarnim objektima.

Beta verzija Nokia Point & Find usluge, fokusirane na filmove, je sada dostupna u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama. Mogućnosti će se proširiti i na druge usluge i zemlje. Više informacija i uputstava za preuzimanje dostupne su na http://pointandfind.nokia.com.

Ovi Kreativni Zid

Učesnici  su pozvani da se pridruže Ovi Kreativnom Zidu. Vođen temom, “Your life. Connected” (“Vaš Život. Povezan”), Ovi Kreativan Zid biće oslikan, predstavljajući interaktivnost i brzo promenjivu prirodu Web-a 2.0. Učesnici će doprinositi svojim sugestijama i idejama za oslikavanje zida od strane ruke Steviea Geea, profesionalnog ilustratora. Radovi ovog veoma talentovanog umetnika, sa sedištem u Londonu, su već poznati na naslovnicama muzičkih albuma i skateboard dasaka, u savremenim časopisima, te su i u prieni kod robnih marki, poput Paul Smitha.

Green Explorer (Zeleni Istraživač) – pomaže ljudima pri izboru ekološki osvištenih i isplativih putovanja

Nokia je predstavila uslugu Green Explorer (Zeleni Istraživač) koja pomaže u osveštavanju ljudi o ekološkim pitanjima pri planiranju putovanja. Ova usluga je dostupna na Nokia mobilnom uređaju jednostavnim preuzimanjem widget-a ili posetom na web stranicu www.greenexplorer.nokia.com. Ova usluga je trenutno u beti test fazi ali će se tokom narednih meseci dalje razvijati dodatnim sadržajima i osobinama.

Leave a Reply