Internet · Mobile

Mobilni internet porašće 40, a saobraćaj čak 3900 % do 2014.

Pristup Internetu putem mobilnih uređaja drastično će se povećati, čak 40 posto do 2014. godine, a data saobraćaj do tad porasšće neverovatnih 3900 %  što stvara potrebe za mrežama nove generacije koje će zadovoljiti rastuće potrebe korisnika, pogotovo u video i rich-media aplikacijama, istaknuto je juče na otvaranju 9. Cisco Expo konferencije koja se do 26. marta održava u Splitu.

Prema  procenama kompanije Cisco, gotovo 90 posto celokupnog saobraćaja  na internetu do 2014. činiće video sadržaji. Video je napravio revoluciju u korišćenju mreže, jer kako pokazuju podaci, sve manje ljudi internet koristi za pretraživanje i upotrebu on-line aplikacija, dok video streaming i preuzimanje video sadržaja predstavlja trend koji će se nastaviti i u narednim godinama.

Budućnost poslovanja, posebice za pružatelje usluga, u Cisco-u vide u „Cloud Computingu“ i virtualizaciji. Razvojem „Cloud Computinga“ omogućava se drastičan razvoj infrastrukture, dodatno jačanje mreže i stvaranje virtuelnih mesta za skladištenje  podataka, što utiče na razvoj velikog broja usluga i mogućnosti te iziskuje razvoj i primenu kompleksne infrastrukture .

Cisco Expo je jedno od najvećih regionalnih okupljanja ICT profesionalaca i poslovnoh ljudi. Najvažnija konferencija posvećena mrežnim tehnologijama u Hrvatskoj ove godine održava se pod sloganom „Kolaboracija – nova snage poslovne suradnje“, a okupila je 400 učesnika iz zemlje i inostranstva. Oni će u tri dana konferencije imati priliku da  prate više od 30 predavanja o novim rešenjima i tehnologijama u ICT sektoru.

Leave a Reply