Internet · Mobile

Mobilni internet sve popularniji

Više od jedne petine tinejdžera u Nemačkoj koristi više sadržaje na internetu putem mobilnih uređaja, nego preko stabilnih aparata. Tinejdžeri najčešće koriste aplikacije sa zabavnim sadržajima. Do ovih zaključaka došlo se u istraživanju koje je sprovela Onlinevermarkter Tomorrow Focus Media, gde su analizirani naćini korišćenja mobilnog interneta kod različitih ciljnih grupa.

Tako je kod korisnika između 20 i 49 godina, internet na mobilnim uređajima koristilo mnogo više mučkarci nego žene. A ženska populacija u ovoj ciljnoj grupi, neuporedivo su značajniji praktični sadržaji od zabavnih i dizajn aplikacija.

One thought on “Mobilni internet sve popularniji

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Ako je u svetu, u poslednje dve decenije, mobilna telefonija postala vise nego populara, iz meni neobjasnjivog razloga, onda nema razloga da se po analogiji slicno ne desi, u jos kracem periodu, i sa mobilnim internet komunikacijama. Pa u EU se za ove potrebe planira upotreba radio-frekvencijskog spektra sirine od “samo” 1.200 MHz!

    Ostaje ipak nejasno pa i sporno pitanje kako ce mobilni korisnik, sa samo dva oka u glavi (za sada), istovremeno pratiti sadrzaje na ekranu prenosnog internet uredjaja i kontrolisati svoje i tudje kretanje i saobracanje na putu?!

Leave a Reply