visa-paywave
Mobilni servisi

Visa i Samsung potpisali globalni sporazum koji će ubrzati mobilne (NFC) uplate

Finansijskim institucijama biće ponuđene usluge sigurnog preuzimanja podataka o platnom računu na Samsung mobilnim uređajima

Kompanije Visa i Samsung objavile su juče globalni sporazum koji povezuje iskustvo i stručnost Visa-e u sistemima plaćanja i vođstvo Samsung-a kada je reč o naprednim tehnologijama mobilnih uređaja. Novo partnerstvo ocenjeno je kao veliki potencijal za značajno ubrzavanje dostupnosti mobilnog plaćanja na svetskom nivou.

1

Prema sporazumu, finansijske institucije koje planiraju da plasiraju programe mobilnog plaćanja imaće mogućnost da koriste Visa Mobile Provisioning usluge za sigurno preuzimanje podataka o platnom računu na Samsung uređajima sa NFC (Near Field Communication) tehnologijom

. Takođe, Samsung će učitati Visa payWave aplikaciju na mobilne uređaje, koji podržavaju NFC tehnologiju. Visa payWave je aplikacija za mobilno plaćanje koja omogućava korisnicima beskontaktno plaćanje koristeći mobilni uređaj – tj. da pokrenu „talas i plate“.

visa-paywave

“Samsung uređaji koji uz Visa-u omogućavaju funkcionalno plaćanje bez sumnje će biti moćan proizvod – najviše na tržištima gde mobilno plaćanje postaje uobičajeno,“ kazao je Jim McCarthy, rukovodilac u Visa Inc. sektoru za proizvode na globalnom nivou. „Međutim, ključ za široku dostupnost mobilnog plaćanja širom sveta je da se finansijskim institucijama ponudi siguran način preuzimanja podataka o platnim računima na milione pametnih telefona – i to je upravo ono što su Visa i Samsung spremni da pruže“, dodao je McCarthy.

“Samsung je bio pionir u NFC uređajima od 2005. i ponovo je vodeći u pružanju usluga mobilnog plaćanja. Partnerstvo sa kompanijom Visa Inc. predstavlja korak napred prema platformi globalnog mobilnog plaćanja“, rekao je Dr Won-Pyo Hong, predsednik i vodeći u Centru za medijska rešenja, Samsung Electronics. „Mi verujemo da imamo snažnu vrednost za finansijske institucije koje će omogućiti korisnicima izbor u NFC plaćanju“, objasnio je Dr Won-Pyo Hong.

 

Leave a Reply