Mobile

Mobilni telefon koristi 97 odsto mladih u Srbiji

U Srbiji 97 odsto građana uzrasta od 15 do 30 godina koristi mobilni telefoni i oni čine četvrtinu ukupnog broja korisnika, saopštio je u ponedeljak Vip Mobile.

Po rezulatima istraživanja po narudžbini Vipa, 60 odsto te starosne grupe koristi “pametne” telefone, a 89 odsto i mobilni internet.

Rezultati istraživanja pokazuju da je SMS i dalje veoma relevantan kanal komunikacije i da 81 odsto korisnika svakodnevno šalje SMS poruke, dok 14 odsto čini to nekoliko puta nedeljno.

Na drugom mestu po učestalosti korišćenja su pozivi korisnika unutar mreže svog operatera, što obuhvata 67 odsto mladih koji to čine svakodnevno.

Odlučujući faktori pri izboru postpejd paketa usluga mobilne telefonije su količina minuta i megabajta i odgovarajuća cena mesečne pretplate, naveo je Vip Mobile.

mobilni telefoni

Istraživanje je uradjeno na reprezentativnom uzorku tokom leta, a podatke su prikupili i obradili agencija Onspot, Ipsos i GfK.

Podaci pokazuju i da 18 odsto anketiranih pristupa mobilnom internetu više od 20 puta dnevno, a u proseku osam puta dnevno i putem mobilnog telefona provedu dnevno oko sat i 12 minuta na internetu, a 32 odsto pretežno telefon koristi za internet.

Učestalo je i korišćenje telefoniranja preko internet i aplikacija za slanje poruka, kao što su skajp (Skype), vajber (Viber), vatsap (WhatsApp), fejsbuk mesindžer (Facebook Mešenger). Preko tih ap

Leave a Reply