Mobile

Mobilni telefon sa baterijom koja traje 15 godina

SpareOne je kreiran kao rezervni mobilni telefon za nepredviđenje situacije koji funkcioniše na samo jednoj običnoj AA bateriji koja se nalazi recimo u daljinskom uređaju, a da bi energetski bio efikasan nema čak ni ekran.

Kako mobilni telefoni sve više počinju da liče na minijaturne prenosne računare tako performanse baterija su sve više nedovoljne i drastično je smanjena autonomija, ali novi mobilni telefon kompanije SpareOne kreiran je da bude energetski potpuno efikasan i da baterija traju do neverovatnih 15 godina.

Njihov mobilni telefon se napaja pomoću jedne pomenute AA baterije, a namenjen je korišćenju u nepredviđenim sistuacijama kada “modernija braća” u našem džepu zakažu, bilo zbog prazne baterije ili nekog kvara.

Tvorci SpareOnea – XPAL Power, kažu da je moguće programirati ovaj mobilni tako da na dodir jednog tastera pozove važne telefonske brojeve, poput članova porodice ili hitnih službi. Za razliku od klasičnih mobilnih telefona koji troše bateriju iako su ugašeni, SpareOne može funkcionisati do 15 godina na jednoj bateriji i zbog toga je idealan da se nalazi u automobilu, ili na nepristupačnim mestima, te da se nosi pri svakom odlasku u divljinu.

Leave a Reply