mobotix
Mobile

MOBOTIX iOS aplikacija za daljinski video menadžment

Nova MOBOTIX aplikacija – MOBOTIX App predstavlja idealno rešenje za video menadžment preko Apple uređaja: iPhone, iPad, iPad mini and iPod touch, obezbeđujući sigurnost i mnoštvo pogodnosti. Sa ovom besplatnom MOBOTIX aplikacijom, korisnici mogu da pristupe svom video sistemu kad god požele i gde god da se nalaze u svetu.

Pristup sistemu je moguć preko WLAN (Wi-Fi) ili UMTS/3G. Optimizovanim bandwith-om, udaljeno pristupate živoj slici i snimcima, kojima sasvim jednostavno možete da manevrišete zahvaljujući mnogim funkcijama koje ovu MOBOTIX aplikaciju čine izuzetno korisnu i “user-friendly”.

mobotix

Zahvaljujući MOBOTIX decentralizovanoj arhitekturi sistema za IP video nadzor, skladištenje podataka, alarmiranje i snimanje se obavlja u samoj kameri. Umrežene kamere formiraju grupu podataka kojima se sasvim jednostavno pristupa preko aplikacije.

Bandwidth-optimizacija na displeju

Koristeći MOBOTIX aplikaciju jednostavno je uspostaviti interkom dvosmernu komunikaciju preko kamera koje poseduju i zvučnik i mikrofon. Ovaj vid komunikacije funkcioniše kako u lokalnoj mreži tako i udaljeno. Snimci sa pojednačnih kamera ili grupa kamera mogu biti filtrirani po događajima i pregledani preko integrisanog plejera.

Ako se MOBOTIX aplikacija koristi u istoj lokalnoj mreži (WLAN) u kojoj se nalaze kamere, živi stream i snimci se sasvim normalno mogu pregledati u punoj rezoluciji. Ako se aplikacija koristi udaljeno, na primer dok ste na putu gde je konekcija obično sporija za pregledanje snimaka u punoj rezoluciji, moguće je izvršiti degradaciju snimka unutar same kamere nakon čega se snimak dalje šalje do aplikacije.

Ako je određena regija na slici zumirana, ne prenosi se kompletna slika do aplikacije već samo zumirana regija, u najprikladnijoj rezoluciji. Ovaj metod stream-ovanja koji je razvijen od strane MOBOTIX-a, je prvi nacin koji nudi “bandwidth-optimized” kompresiju podataka bez ikakvih gubitaka na detaljima slike ili frame rate-a.

Automatsko detektovanje WLAN (Wi-Fi) mreže

Aplikacija automatski detektuje sve kamere koje su priključene u lokalnoj mreži. Kamerama koje nisu u okviru lokalne mreže se pristupa preko DynDNS. Jednom setovana podešavanja automatski se biraju čim iPhone/iPad pristupi određenoj WLAN mreži. Na primer ako aplikacija detektuje kućnu WLAN mrežu, konekcija će se izvršiti u skladu sa podežavanjima koja su definisana za tu mrežu. Slično tome, podešavanja pristupa su automatska kada korisnik koristeći iOS uređaj preko WLAN mreže, promeni lokaciju, na primer kancelarija ili vikendica. Drugim rečima korisnici imaju brz i pogodan pristup bez obzira na lokaciju i bez potrebe da se naknadno podešavaju parametri mreže (lokalni ili udaljena adresa).

Jednostavna organizacija i upotreba T24 IP Video interfona

Aplikacija vas automatski obaveštava ako neko zvoni na vratima, pri čemu vam nudi opcije dvostrane komunikacije sa posetiocem i udaljenog otvaranja vrata. Zahvaljujući MOBOTIX hemisfernoj video tehnologiji, prostor koji kamera snima je u potpunosti pokriven i bez mrtvih uglova.

Na video plejeru aplikacije možete pregledati sve snimljene poruke. Virtuelna PTZ funkcija vam obezbeđuje da digitalno zumirate i pomerate sliku, kako na živoj slici, tako i na snimcima. Slika je iznad proseka i rezolucija je 3.1 megapiksela.

Pravo pristupa i bezbednost

Kako bi se obezbedili od neovlašćenog pristupa MOBOTIX video sistemu pri gubljenju ili krađi uređaja, pristup samoj aplikaciji je obezbeđen PIN kodom. Aplikacije pojedinačno takođe mogu biti obezbeđene PIN kodom u slučaju da pristup uređaju ima i lice koje nema prava na sve aplikacije. Na primer određenom korisniku je dozvoljeno da gleda sliku uživo ali nema dozvolu da otvara vrata. Zahvaljujući integrisanim back-up i restoring funkcijama, vraćanje konfiguracije aplikacije pri slučajnom brisanju je brza i jednostavna. U slučaju da ste u nedoumici oko određenih mogućnosti, ugrađena online funkcija za pomoć može vam obezbediti sve informacije o načinu korišćenja aplikacije.
Sve MOBOTIX kamere sa firmware-om 4.1.4.70 ili novijim imaju maksimalnu upotrebljivost sa ovom aplikacijom. Najnoviji firmware možete skinuti na oficijalnom MOBOTIX sajtu.

Leave a Reply