Mobile

Motorola gasi 4.000 radnih mesta

Američka kompanija Motorola, koju je u maju kupio Google, planira da ukine 4 000 radnih mesta, od kojih su dve trećine van SAD-a. Kompanija je juče najavila zaposlenima da će ukinuti 20 posto radnih mesta i da će zatvoriti trećinu od 94 kancelarije širom sveta.

Trećina otpuštenih će biti iz SAD-a, a izvršni direktor kompanije Dennis Woodside rekao je za NYT da će Motorola napustiti nerentabilna tržišta i poslove usmeriti na nekoliko “smart” telefona, umesto na više desetina, kakav je do sada bio slučaj.

One thought on “Motorola gasi 4.000 radnih mesta

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Gasenje 4.ooo radnih mesta u “Motoroli” lepo ilustruje da za proizvodnju mobilnih internet uredjaja nove generacije (kao na slici uz ovaj tekst) vise nisu potrebni ljudi, vec su potrebni i dovoljni samo roboti. Tako se stvara tzv. tehnoliska nezaposlenost za koju “lek” jos nije otkriven. A ona je glavni uzrok sadasnje svetske ekonomske krize.

    P. S. – A pre samo 40-ak godina u EI Fabrici elektronskih uredjaja “Pionir” uz traku je sedela masa radnika(ca) koje su sa lemilicama u rukama vredno lemile i izradjivale mobilne radio-uredjaje. Isto je bilo i u “Motoroli”, “Stornu”, “Prodelu” …

Leave a Reply