Mobile

Motorola plasirala ROKR E8 model

Nagrađivani ROKR E8 pritiskom na jedan taster pretvara se iz telefona u MP3 player

Motorola je danas objavila regionalnu dostupnost svog nagrađivanog modela ROKR E8, koji se pritiskom na jedan taster pretvara iz muzičkog playera u mobilni telefon.

Koristeći premijerno predstavljenu ModeShift tehnologiju iz Motorole, nadaleko poznate po svojim inovacijama u svetu mobilnih uređaja, ROKR E8 korisnicima prikazuje samo tastere koji su im potrebni. Pri tom se uređaj u trenutku pretvara iz telefona u MP3 player i obrnuto.

„ROKR E8 ne čini kompromise – u istom trenutku to je i MP3 player pomoću kog možete da obavite telefonske razgovore, ali i mobilni uređaj sa neviđenim audio svojstvima. Zahvaljujući jedinstvenoj Motorolinoj ModeShift tehnologiji, mi rušimo mit o inferiornosti mobilnih uređaja sa muzičkim opcijama pred samostalnim audio uređajima,“ rekao je Stephen Nolan, potpredsednik i glavni menadžer kompanije Mobile Devices Europe.

„Uvereni smo da će klijenti prigrliti ovaj revolucionaran uređaj i veselimo se transformaciji njihovog mobilnog iskustva na putu od muzike do razgovora samo jednim dodirom”.

Uverenost u kvalitet modela ROKR E8 podržana je i od strane mobilne industrije na CES sajmu, održanom ranije ove godine u Las Vegasu, gde je uređaj u kategoriji mobilnih i „smart“ telefona od CNET-a dobio nagrade „Best of CES i „People’s Voice“.

Kada je ugašen, površina ROKR E8 je glatka, a tasteri se ne vide. Kada se upali, na prednjoj strani se pojavljuje virtualna numerička tastatura. Jednim pritiskom na virtualne „muzički“ taster numerička tastatura nestaje i na istom mestu se pojavljuju tasteri za kontrolu muzičkih sadržaja – play, pause, fast forward i i rewind.

Ipak, ROKR E8 je puno više od uređaja kojim se upravlja pritiskom na tastere. Koristeći inovativnu vibrirajuću haptičnu tehnologiju, ROKR E8 na dodir “reaguje dodirom”, vibracijom ili mikropokretom kakav očekujete od tradicionalne tastature, potvrđujući tako da ste pritisnuli virtualne taster.

ROKR E8 takođe premijerno predstavlja novi FastScroll navigacioni točkić koji korisnicima omogućava lagan pregled snimljenog sadržaja na uređaju. Dovoljan je nežan pokret palcem i točkić će brzo „preleteti“ kroz vaše muzičke fajlove, kontakte, kalendar ili multimedijalni sadržaj. Odabrano se nakon toga gleda na pejzažnom 2-inčnom QVGA ekranu.

Kada je u funkciji MP3 playera, ROKR E8 reprodukujesjajan zvuk zahvaljujući trodimenzionalnoj stereo opciji koja dodatno pojačava dvokanalni doživljaj muzike. Uživanje u muzici moguće je preko ugrađenog zvučnika, Bluetooth slušalica kao što su ROKR S9 ili žičanih slušalica koje se uključuju u 3.5-milimetarski port.

Iznad svega, ROKR E8 pomaže korisnicima da  otkriju novu muziku sa ugrađenim FM prijemnikom i podrškom za Song ID2. Interna memorija od 2GB dovoljna je za snimanje i do 1600 pesama, dok je eksterna memorija proširiva do 4GB sa optimalnom microSD karticom. Muzika se brzo prebacuje putem USB 2.0 interfejsa. Uređaj je kompatibilan sa Windows Media Playerom 11, koji takođe nudi pristup preko 200 online muzičkih trgovina.

Kada je u funkciji telefona, ROKR E8 pruža izvanredan kvalitet zvuka koristeći Motorolinu CrystalTalk tehnologiju. Ovaj moćan uređaj može da prima pozive dok „skida“ ili svira muziku, dok pišete poruke, surfujete Internetom ili slikate.

Kvalitetna konstrukcija, kao i materijali od kojih je izrađen, čine ROKR E8 izdržljivim i poverljivim uređajem. Sjajna prednja strana, mekana aluminijska pozadina, presvučene metalne bočne tipke i izrezbareni uglovi čine moderan stil, kakav se i očekuje od Motorole.

Leave a Reply