Mobile

Motorola razvija novi smartphone na Android platformi

Nakon što je Google svetu predstavio svoj G1 – smartphone sa operativnim sistemom Android, Motorola je objavila da i ona radi na svom prvom smartphoneu sa Androidom

Još neimenovani smartphone iz Motorole izgledaće kao G1, odnosno biće opremljen ekranom osetljivim na dodir i QWERTY tastaturom. Motorolin smartphone bi trebao da košta oko 150 dolara i da ima čvrstu podršku za integraciju u postojeće web društvene mreže. Iako to još nije potvrđeno, Motorolin smartphone trebao bi u sebi da nosi i korisnikove kontakte sa društvenih mreža poput Facebooka i MySpacea.

Motorola će u prilagođavanje Androida uložiti više od 50 miliona dolara, što će verovatno dovesti do cele serije novih  smartphonea, ali za preciznije informacije treba  pričekati polovinu sledeće godine.

Motorola je inače treći po veličini svetski proizvođač mobilnih telefona, ali od 2007. godine izgubio je više od 1,9 milijardi dolara. Kompanija pokušava da proizvede novi hit telefon nakon Razr modela koji je prodan u više od 110 miliona primeraka.

Leave a Reply