Mobile

Mreža 4G širi se na devet gradova u Kini

China Mobile Communications Corp., jedan od vodećih svetskih telekom operatera, dodaće još tri kineska grada na listu onih koji će ove godine početi da koriste njihovu četvrtu generaciju (4G) telekomunikacionih tehnologija, najavio je predsednik ove kompanije.

Li Jue, predsednik China mobile Communications Corp., koji je bio učesnik svetskog kongresa mobilne telefonije, rekao je da će Peking, Tiandjin i Ćingdao biti na listi onih koji će moći da koriste 4G TD-LTE, čime se brojka gradova popela na devet.

China Mobile započela je prvu fazu probnog korišćenja mreže u šest velikih kineskih gradova u januaru 2011., a druga faza počela je krajem prošle godine.

„Nadamo se da ćemo korak po korak razviti TD-LTE mrežu u Kini.

China mobile planira novih 20 hiljada TD-LTE baznih stanica u devet gradova do kraja godine. Ako ovaj posao završimo uspešno, China mobile će povećati broj TD-LTE baznih stanica u Kini na više od 200 hiljada u 2013. godini”, rekao je Li.

Handžou i Šendžen mogu biti prvi kineski gradovi koji će ove godine imati pun pristup TD-LTE mreži u svojim urbanim delovima, dodao je Li.

Leave a Reply