Mobile · Operateri

m:tel Crna Gora proslavio prvi rođendan

Kompanija m:tel Crna Gora proslavila je 9. jula prvu godišnjicu rada. Tim povodom održana je svečana pres konferencija u Podgorici na kojoj je dat osvrt na poslovanje najmljađeg telekomunikacionog operatora u Crnoj Gori u proteklih godinu dana. Ovom prilikom potpisan je i ugovor kojim je ozvaničen početak saradnje Telekoma Srbije a.d. i Željeznice Crne Gore a.d.

Izvršni direktor m:tel-a Zlatko Trhulj ne skrivajući zadovoljstvo postignutim rezultatima, između ostalog je istakao: „Kompanija m:tel je inovacijama na tržištu mobilne telefonije i WiMax tehnologijom na polju fiksne telefonije i interneta, vrlo brzo postigla uspeh i za nepunih pola godine komercijalnog rada osvojila četvrtinu tržišta. Nastojaćemo da u narednom periodu zadržimo trenutnih preko 300.000 korisnika, a kompanija će se svojom dobrom ponudom proizvoda i usluga i odnosom prema korisnicima truditi da ostvari svoj glavni cilj – zadovoljstvo svih korisnika.”

Direktor Direkcije za Mobilnu telefoniju Srbije i član UO m:tel-a Vladimir Lučić izrazio je zadovoljstvo uspehom kompanije m:tel, koja predstavlja najveću greenfield investiciju, posebno ističući značaj širenja poslovanja Telekoma Srbije na prostor Crne Gore i Republike Srpske, čime je kao najveći regionalni telekomunikacioni operator umrežio tri države i na taj način obezbedio povoljnosti za korisnike koji komuniciraju po povoljnijim cenama i bez roaminga.

Potpisivanjem ugovora o saradnji sa Željeznicom Crne Gore Telekom Srbija će kao vodeći nadprovajder interneta omogućiti drugim internet provajderima iz zemalja Balkana najbrže povezivanje sa globalnom internet mrežom! Planirano je da zgradnja optičkog kabla bude realizovana do kraja 2008. godine, a početak ekspolatacije predviđen je za januar 2009. godine.

Leave a Reply