Mobile

MWC 2014: Nokia X, Nokia X+ i Nokia XL

Nokia je u Barseloni predstavila niz novi mobilnih uređaja. Nokia X, Nokia X+ i Nokia XL su modeli namenjeni za osvajanje brzorastućeg tržišta povoljnih smartphonea i otvaranje puta za Lumia liniju i Microsoftove usluge kao što su Skype, OneDrive i outlook.com

Nokia X familija je takođe pristupačan uvod u popularne Microsoftove usluge, uključujući besplatno skladište podataka u oblaku koristeći OneDrive. Kupovinom bilo kog modela Nokia X na odabranim tržištima, korisnik dobivja mesec dana pretplate na Skype (Unlimited World Subscription) što je idealno za međunarodne pozive na fiksne linije u više od 60 zemalja i na mobilne uređaje u 8 zemalja.

Prvi model, Nokia X, dolazi s 4” IPS kapacitivnim ekranom i 3 MP kamerom. Nokia X+ optimizovana je za entuzijastične korisnike multimedije koji zahvaljujući većoj radnoj i internoj memoriji mogu još više uživati u igrama, muzici, fotografijama i videu. Oba modela biće dostupna u zelenoj, crvenoj, plavoj, žutoj, crnoj i beloj boji.

Treći član porodice, Nokia XL, može se pohvaliti s 5” ekranom s prednjom kamerom od 2 MP – idealno za Skype video pozive – i zadnjom kamerom od 5 MP, autofokusom i flešom. Nokia XL biće dostupna u zelenoj, narandžastoj, plavoj, žutoj, crnoj i beloj boji.

Cela Nokia X familija pokretana je Qualcomm Snapdragon dual-core procesorima i podržava dve SIM kartice (Dual SIM), što omogućujući korisnicima zamenu SIM kartice kako bi koristili za njih najbolju tarifu.

Nokia X kreće u prodaju odmah, i to na tržištima Azija-Pacifika, Evrope, Indije, Latinske Amerike, Srednjeg istoka i Afrike. Nokia X+ i Nokia XL očekuju se na istim tržištima u drugom kvartalu.

Maloprodajne cene za Nokiju X, X+ i XL kreću od 89€, 99€ i 109€ redom navođenja, bez poreza.

Leave a Reply