Mobile · Mobilne aplikacije

MWC 2014: WhatsApp će omogućiti i glasovnu komunikaciju

Najveći svetski servis za razmenu poruka “WhatsApp” omogućiće svojim korisnicima da obavljaju i pozive, najavio je izvršni direktor Jan Koum.

Najveći svetski servis za razmenu poruka WhatsApp, koji je od pre neki dan u vlasništvu Facebooka, omogućiće svojim korisnicima da obavljaju i pozive u drugom kvartalu ove godine, najavio je izvršni direktor Jan Koum.

whatsapp

WhatsApp je u žiži IT javnosti od trenutka kada je objavljeno da je kompanija Marka Zakerberga spremila vrtoglavih 19 mililjardi dolara za novu akviziciju, a informacija da će 450 miliona korisnika moći i da koristi glasovnu komunikaciju će biti dovoljna da tako ostane još neko vreme.

Ovaj potez će svakako zabrinuti operatere mobilne telefonije, kojima su IM servisi već iz džepa izbili projektovane milione od SMS poruka.

“Naša misija je da ljudi mogu da ostanu u kontaktu bilo gde i da im to bude pristupačno. Naš cilj je da budemo na svakom telefonu na svetu”, rekao je Koum na MWC-u u Barseloni.

Koum je naveo da ulazak Facebook-a u priču neće skrenuti WhatsApp sa zacrtanog puta da dostigne milijardu korisnika i da ne uvodi reklame na svoj servis.

Leave a Reply