Google Android · Mobile

Najnovije verzije Android i iOS sistema u okviru rešenja Kaspersky Security for Mobile

Kaspersky Lab objavljuje ažurirane verzije rešenja Kaspersky Security for Mobile za Android i iOS platforme. Ovo je poslednja verzija ove aplikacije koja štiti i upravlja poslovnim mobilnim telefonima. Aplikacije za klijente su sada dostupne na Google Play i Apple App prodavnicama. Najnovije verzije nude poboljšane performanse i sadrže nekoliko novih korisnih funkcija, kao što su notifikacije kada zaposleni uđe u roming, automatski Wi-Fi profil za Android, itd.

Kaspersky Security for Mobile je unapređeno rešenje napravljeno kako bi štitilo i upravljalo poslovnim mobilnim telefonima – smart telefonima i tablet uređajima. Ovo rešenje može brzo i bezbedno da integriše lične uređaje zaposlenih u poslovnu mrežu, i da pouzdano štiti poverljive informacije koje se nalaze na njima i daljinski blokira uređaj i obriše sve poverljive podatke u slučaju gubitka ili krađe.

kaspersky-mobile

Nove verzije aplikacija za klijente za iOS i Android smart telefone i tablet uređaje su poboljšane, a njihova funkcionalnost je proširena.

Konkretno, ove aplikacije su sada dostupne preko Google Play i Apple App prodavnica, što znači da mogu biti ažurirane direktno i automatski na uređajima zaposlenih tako što će koristiti sisteme za ažuriranje koji su ugrađeni u iOS i Android. Zaposleni će, sa druge strane, moći da se konektuju na poslovnu mrežu i da preuzmu Kaspersky Security for Mobile sa poznatog izvora i da ga instaliraju.

Još jedna dodatna karakteristika Android aplikacije je funkcija notifikacije kad god zaposleni uđe u roming. Kad god se smart telefon ili tablet uređaj, koji su zaštićeni aplikacijom Kaspersky Security for Mobile, registruje na mobilnu mrežu za goste, Kaspersky Lab rešenje upozorava administratora i pojavljuje se na konzoli za upravljanje Kaspersky Security centra. Administrator sistema ili druga nadležna osoba može da podesi mere uštede novca u ime kompanije, tako što će smanjiti vreme sinhronizacije ili izabrati isplativije tarife, itd.

Sada Android verzija aplikacije Kaspersky Security for Mobile takođe može da automatski konfiguriše pristup poslovnoj Wi-Fi mreži. Ranije je ova funkcija bila dostupna samo za iOS. Sada će zaposleni koji koriste Android uređaje automatski primati sva neophodna podešavanja, kao što su ime mreže i lozinka, kada žele da se konektuju na poslovnu Wi-Fi mrežu. Automatizovanost ove funkcije omogućava kompanijama da ubrzaju i pojednostave proces integracije u poslovnu mrežu, kao i da smanje broj zahteva za tehničku podršku i da generalno smanje troškove IT sektora.

Kaspersky Security for Mobile integriše novi sistem za povratak lozinke za šifrovane fajlove na obe platforme, što omogućava administratoru sistema da pomogne zaposlenima da povrate lozinke koje su zaboravili ili su im ukradene. Mehanizmi za razdvajanje ličnih od poslovnih podataka, ugrađeni u uređaje zaposlenih su značajno poboljšani, pružajući viši nivo zaštite za poverljive poslovne informacije.

„U okviru nove verzije Kaspersky Security for Mobile, potrudili smo se da povećamo funkcionalnost rešenja što je više moguće i da ga učinimo što jednostavnijim za korišćenje. Sada je znatno lakše instalirati i ažurirati ovaj program, dok funkcija notifikacija o romingu pruža efektivniju kontrolu nad tarifama mobilnih operatera, što će smanjiti troškove kompanije,” izjavio je Nikolaj Grebenikov, glavni tehnološki direktor kompanije Kaspersky Lab.

Rešenje Kaspersky Security for Mobile je dostupno kao deo rešenja Kaspersky Endpoint Security for Business, sveobuhvatnog bezbednosnog rešenja koje štiti korporativnu IT infrastrukturu, i kao samostalno rešenje, koje se može integrisati u poslovnu mrežu nezavisno od ostalih bezbednosnih proizvoda.

Leave a Reply