MasterCard Nearby aplikacija
Mobile

“NextCity” platforma za javni prevoz sa Svetskog kongresa mobilnih tehnologija

Na Svetskom kongresu mobilnih tehnologija (Mobile World Congress), kompanija MasterCard je danas najavila globalno partnerstvo sa kompanijom  Cubic Transportation Systems, vodećim pružaocem usluga za rešenja za pametne gradove širom Severne Amerike, Evrope, Bliskog Istoka i Azije i Pacifika. Ovaj savez je nastao kako bi se milionima ljudi širom sveta koji svakodnevno putuju na posao omogućio brži, praktičniji i personalizovaniji način putovanja, koristeći mogućnosti njihovih mobilnih uređaja.

MasterPass mobilna placanja

Budući da više od polovine svetskog stanovništva već živi u gradovima, mnogi sistemi za transport su već dostigli svoje pune kapacitete. Organi zaduženi za transport traže načine za bolje upravljanje postojećom potražnjom i za ostvarivanje investicija u novu infrastrukturu. Prodor mobilnih uređaja otvara nove mogućnosti za povezivanje pružaoca usluga sa korisnicima prevoza pre, tokom i nakon putovanja, a zauzvrat im omogućava bolje prilagođeno i efikasnije iskustvo.
Kombinovanjem vodeće uloge kompanije MasterCard u svakodnevnom plaćanju i upravljanju lojalnošću sa „NextCity” platformom kompanije Cubic, cilj partnera je razvijanje rešenja koja će:

 

  • Pružiti pojedinačnim putnicima uputstva u realnom vremenu na njihovim mobilnim uređajima o najpametnijem načinu putovanja, nudeći podsticaje za kupovinu karata ako sistem postane preopterećen ili pretrpan.
  • Omogućiti operaterima transportnih sistema da ponude fleksibilnije cene zasnovane na potražnji za sistemom.
  • Ponuditi prodavcima na i oko transportnih čvorišta načine da upozore putnike na personalizovane ponude i nagrade u pokretu.

 

Kao deo ovog sporazuma, MasterPass, bezbedan digitalni platni servis kompanije MasterCard, biće integrisan sa NextWave aplikacijom kompanije Cubic za prodaju karata i planiranje putovanja.

 

Ovo partnerstvo će pomoći da se ubrza konverzija gotovinskih plaćanja u vrednosti od $ 200 milijardi u digitalne oblike plaćanja, čime se operaterima štede troškovi upravljanja gotovinom i ubrzava se protok. Uvođenjem globalno interoperabilnih platnih rešenja za urbane transportne sisteme, međugradska putovanja će postati jednostavnija, bez potrebe da se nosi više karata.

 

Danas kompanije MasterCard i Cubic sarađuju u gradovima kao što su Čikago i London. U Londonu, samo četiri meseca nakon uvođenja beskontaktnog plaćanja, više od polovine putovanja dnevno podzemnom železnicom i autobusima se plaća beskontaktnim bankovnim karticama ili mobilnim uređajima, a beleži se stalni porast od 10 procenata nedeljno.

 

„Kompanije MasterCard i Cubic, vodeće članice u Savetu pametnih gradova (Smart Cities Council), dele viziju o poboljšanju kvaliteta svakodnevnog života za stanovnike gradova i pomažu vlastima da bolje upravljaju porastom stanovništva i urbanim razvojem“, rekao je Vil Džadž, direktor za gradsku mobilnost u sektoru za partnerstva kompanije MasterCard.  „Kombinovanje naše stručnosti i dometa nam omogućava da konačno ostvarimo veću vrednost i da učinimo živote korisnika jednostavnijim i prijatnijim dok putuju unutar i između povezanih gradova .”

 

Met Kol, izvršni potpredsednik za strategiju i poslovni razvoj u  kompaniji Cubic Transportation Systems kaže: „Partnerstvo sa kompanijom MasterCard podiže ponude u okviru našeg NextWave mobilnog rešenja na novi nivo, i jača našu NextCity priču kako bismo pokazali urbanim centrima širom sveta koliko smo ozbiljni po pitanju rešavanja njihovih transportnih izazova.“

Leave a Reply