Mobile

NFC tehnologija na novim modelima iz LG Optimus serije

Kompanija LG Electronics je nastavila sa unapređivanjem svojih modela kroz uvođenje novih naprednih karakteristika, pa je na najnovijijem modelu Optimus L5 smart telefona dostupna inovativna NFC (Near Field Communication) tehnologija. Ova tehnologija koja u mnogome olakšava korišćenje mobilnih telefona, dostupna je i na modelima Optimus L7 i Optimus 4X HD.

Uz pomoć NFC tehnologije dovoljno je da smart telefonom samo dodirnete specijalnu nalepnicu, odnosno „NFC tag“, i na taj način izvršite automatsku promenu podešavanja. Korisnicima je omogućeno da sami kreiraju podešavanja telefona koja im najviše odgovaraju u datoj situaciji. Tako na primer, pri ulasku u kancelariju možete automatski aktivirati nečujni profil ili, dodirom specijalne nalepnice na tabli automobila, možete uključutibluetooth i GPS opcije i povećati jačinu zvuka na telefonu.

 

Optimus L5 koristi najnoviji Ice Cream Sandwich Android operativni sistem, a veliki TFT ekran dijagonale 4 inča proizvodi jasne i prirodne boje. Korisnički interfejs Optimus 3.0 omogućava lakše korišćenje smart telefona, a kao jedna od novih funkcija koje se mogu naći na ovom modelu je i Quick MemoTM aplikacija, uz pomoć koje se objekti koji se nalaze u beleškama mogu direktno „deliti“ preko interneta. Na ovaj način, razmenapodataka preko društvenih mreža, SMS ili e-mail poruka je znatno brža i ne zahteva korišćenje posebnih aplikacija.

 

Pored debljine manje od 10 milimetra, Optimus L5 poseduju moderni dizajn i niz inovativnih i korisnih karakteristika. Uz poslednju verziju Android operativnog sistema, ovaj model dolazi i sa procesorom brzine 800MHz, internom memorijom od 4 GB (koja se dalje može proširiti sa microSD karticom), kao i sa kamerom od 5 megapiksela.

 

Glavne karakteristike:

 

       Prcesor: MSM7225A (Cortex A5 800MHz)

       Memorija: 4GB interna memorija / microSD kartica (do 32GB)

       Ekran: HVGA ekran dijagonale 4 inča

       Kamera: 5,0 MP AF sa LED blicom

       Оperativni sistem: Android 4.0 Ice Cream Sandwich

       Baterija: 1,500mAh

       Dimenzije: 118,3 x 66,5 x  9.88 mm

 

Modeli Optimus L5 i Optimus L7, koji koriste NFC tehnologiju, dostupni su na tržištu Srbije u ponudi kompanije Vip mobile, dok domaći kupci u narednom periodu mogu da očekuju i dolazak neverovatnog Optimus 4X HD smart telefona.

Leave a Reply