nfc
Mobile

NFC tehnologija u Sony primeni

Tehnologija napreduje neverovatnom brzinom, olakšavajući i menjajući naš svakodnevni život više nego što smo to ikada mogli da zamislimo. Mobilni telefon odavno je postao mnogo više od uređaja za obavljanje poziva, slanje poruka i surfovanje internetom.

Zahvaljujući naprednoj NFC (Near Field Communication) tehnologiji, koja omogućuje komunikaciju uređaja na veoma malim udaljenostima od svega nekoliko centimetara, stičemo utisak da se nalazimo u nekom od futurističkih filmova – uskoro ćemo samo jednim dodirom naš pametni telefon moći da iskoristimo umesto platne kartice, da otključamo auto ili stan, odštampamo sliku, preuzmemo podatke sa drugog telefona… mogućnosti su neograničene.

nfc

Predstavljajući inovativne proizvode iz segmenta potrošačke elektronike u Kranjskoj Gori, kompanija Sony je potvrdila da je NFC tehnologija budućnost kada je reč o međusobnom povezivanju i komunikaciji različitih uređaja. Kao jedna od vodećih kompanija na polju razvoja tehnologije, kompanija Sony je razvila bogatu paletu proizvoda sa ovom tehnologijom, uključujući BRAVIA televizore, pametne telefone, Xperia tablete, VAIO prenosne računare, kao i najnovije proizvode u segmentu fotografije i videa.

Nova generacija Sony televizora poseduje mogućnost povezivanja sa mobilnim telefonom koristeći One-touch mirroring opciju, koja nudi novi način kontrole BRAVIA televizora. Dovoljno je da daljinskim upravljačem jednostavno dodirnete pametni telefon sa NFC funkcijom kako bi preuzeli kontrolu nad televizorom. Na ekranu visoke rezolucije modela iz BRAVIA serije, u trenu možete pregledati sadržaje svog pametnog telefona, bilo da je reč o video-zapisima ili fotografijama. Nova BRAVIA vam omogućava da vaš pametni telefon koji koristi Mobile High-Definition Link (MHL) tehnologiju upotrebite kao daljinski upravljač, ali i da uživate u sadržajima vašeg pametnog telefona u HD rezoluciji.

Ljubitelji čistog zvuka sada mogu da uživaju u muzici bilo gde, zahvaljujući novim prenosnim zvučnicima SRS BTX500 i SRS BTX300. Povezivanjem pametnog telefona i Sony bežičnih zvučnika, uz pomoć NFC tehnologije, moći ćete da slušate vašu omiljenu muziku direktno sa telefona i to bez upotrebe bilo kakvih kablova.

Kao jedan od lidera u proizvodnji uređaja sa NFC tehnologijom, kompanija Sony može da se pohvali najvećim asortimanom uređaja koji koriste ovu tehnologiju, a nedavno je najavljeno i predstavljanje 50 novih proizvoda* sa mogućnošću međusobnog povezivanja samo jednim dodirom.

Leave a Reply