Mobile

Nokia 2690 – zabava za male pare

Imate neku zverku od telefona, ali vam treba još jedan mali s dobrom baterijom? Evo predloga! Kreirajući novi telefon za mase, Nokija je imala jasnu viziju – kupiti korisnike lepim dizajnom, upakovati nekoliko atraktivnih funkcija, pa sve to ponuditi za male pare. Dobijen je telefon Nokia 2690 mlečnobele boje.
Glavni aduti ovog telefona jesu MMC slot za kartice do 2 GB i muzički plejer s ekvilajzerima. MMC kartice možda jesu prevaziđene, ali su dovoljno brze i jeftine da se nesmetano koriste, a muzički plejer i FM RDS stereo radio odlični su, ponajviše zahvaljujući odličnim slušalicama. Takođe, ugrađeno je snimanje glasa ili spoljnog audio-signala, pa te snimke možete iskoristiti i za melodiju zvona. Spisak funkcija nastavlja se pretraživačem Wap 2.0, koji je na displeju rezolucije 128 x 160 piksela veoma ograničene upotrebljivosti, ali je, ipak, dovoljan da na brzinu razmenite nekoliko mejlova ili pročitate vesti i vremensku prognozu. Ugrađena je čak i VGA kamera s video snimanjem u QCIF rezoluciji sa do 15 fps, pa vam je odmah jasno da ćete se njome koristiti za fotografije kontakata iz imenika, kojih u telefonu može biti do 2.000. Tastatura je odlična za kucanje poruka, kao i na svim Nokijinim telefonima najniže klase, a SMS i MMS kompozeri dodatno su unapređeni prediktivnim unosom teksta. Telefon ima vrlo zanimljivo kućište, koje je vizuelno podeljeno na dva dela – gornji i donji. Zadnja maska je rupičastim dizajnom izdvojila ovaj telefon iz mora sličnih uređaja, a ugostila je i jak i glasan spikerfon zvučnik. Ovo je pravi model za početnike, koji s monohromatskog ili jednostavnog telefona s displejom u boji prelaze na jači slične cene.

Iako će telefon u Srbiji, najverovatnije, biti dostupan u osnovnoj, beloj boji, u prodaji se mogu naći još tri kombinacije boja kućišta. Jedna je potpuno crna, to jest kombinacija dveju tamnijih boja, pa roze s crnom i plava s tamnijom plavom.

Leave a Reply