Mobile

Nokia 7705 Twist

Navikli smo da nas Nokia iznenađuje raznim tehnološkim inovacijamam međutim najnoviji proizvod iz ove čuvene finske kompanije zaista nas je impresionirao. Reč je naime o mobilnom telefonu Nokia 7705 Twist kvadratne forme koji tastaturu krije ispod ekrana. Klizni mehanizmi su nam poznati odranije, ali ovaj je specifičan po tome što se njegov mehanizam rotira oko donje desne ivice aparata!

Mehanizam je odlično osmišljen, pa ćete telefon lagano otvoriti jednom rukom. Kada sklopite telefon u mod za kucanje, pred vama će se naći puna QWERTY tastatura. Odmah će vam biti jasno da se radi o telefonu za mlađu populaciju koja šalje “tone” SMS dnevno zbog istaknutih tastera za kucanje poruka ili e-mailova.

Nokia 7705 Twist opremljen je kamerom od tri megapiksela koja dolazi sa nekim zaista cool inovacijama. Umesto standardnog shutter sounda možete namestiti da telefon pre nego što škljocne, kaže: “Say, cheese!” da bi se svi nasmejali. Kamera je opremljena autofokusom i pored tajmera tu su i opcije za video capture. Telefon raspolaže Post to Blogs opcijom koja pojednostavljuje objavljivanje sadržaja na blogovima i društvenim mrežama. Model 7705 Twist krasi i Habitat mod koji aktivira jedinsten korisnički interfejs kao što vidite na slikama.

Ispod ekrana veličine 2,4 inča u donjem desnom uglu krije se još jedna Nokijina inovacija koja se zove Contact Light Ring. Izaberite kojom bojom želite da svetli kada stigne poruka, a kojom kada vas zove specifična osoba.

Pored web browsera, V-Cast Music, glasovnih komandi i spikerfona, Twist je opremljen i ogledalcetom kojeg će posebno znati da ceni ženski deo populacije.

Uz nadu da će se ovaj aparat naći i na našem tržištu, želimo da istaknemo da davno nismo videli simpatičniji telefon od ovog.

Leave a Reply