Mobile

Nokia 8800 Arte & Sapphire

Nokia 8800 ponovo će biti “oživljena” Arte i Sapphire kolekcijama. Oba telefona prava su remek-dela u dizajnerskom smislu, a potpuno zadovoljavaju i najprobirljivije ukuse u pogledu funkcionalnosti.

Kao i Luna 8600, i ovi telefoni izrađeni su od metala i stakla, ali za razliku od nje oni su prekriveni slojem koji je otporan na otiske prstiju i prljavštinu. Osim toga, donji deo preklopa oba modela biće obložen sa nekoliko slojeva kozje kože, otporne na ogrebotine i habanje. Ipak, sve dodatne informacije o sastavu materijala za ove modele Nokia čuva kao najveću tajnu.

Ipak, ono što dva pomenuta modela razlikuje, jeste to što 8800 Sapphire ima safirni kristal u centru navigacionog tastera. Cena crnog modela, odnosno Arte 8800, iznosiće oko 1.000 evra, dok će 8800 Sapphire koštati 1.150 evra (u cenu neće biti uračunati porezi i takse).

U pogledu funkcionalnosti, ova dva telefona otvaraju potpuno novo poglavlje u 8xxx Nokijinoj seriji. Ugrađena je kamera rezolucije tri megapiksela sa autofokusom, 3G podrška (ali bez kamere za video pozive), čak i 1 GB interne memorije i novi USB konektor. Takođe, oba telefona imaće u kutiji gomilu dodatne opreme, od koje izdvajamo kožnu futrolu za nošenje i Bluetooth Headset BH-803. Novina je i “tap-for-time” mogućnost koja obezbeđuje da se blagim tapkanjem na površinu ispod displeja aktivira ili deaktivira sat sa datumom.

Za kraj pomenimo i “žive pozadinske slike”, koje smo prvi put sreli na Nokiji 7900 Prism, i novu funkciju utišavanja zvona poziva jednostavnim okretanjem telefona displejom prema stolu. (Mobi magazin)

Leave a Reply