Mobile

Nokia Asha nova porodica pametnijih mobilnih telefona

Nokia nastavlja svoju misiju isporuke uređaja visokog kvaliteta i odličnog dizajna koji omogućuju najbolji pristup društvenim mrežama, internetu i informacijama, nudeći i najbolje ukupno iskustvo i vrednost za narednih milijardu korisnika mobilnih telefona. Ovi korisnici žele pristup inovativnim servisima kao što su dual SIM telefoni jednostavni za korišćenje, lokalni servisi i sadržaji, aplikacije drugih proizvođača kombinovane uz superiorno korisničko iskustvo po kojem su Nokia Mobilni telefoni prepoznatljivi.

Ovi uređaji obuhvataju novu Asha porodicu Nokia mobilnih telefona. Naziv serije je preuzet iz Hindu jezika i označava nadu, kao što i Asha serija predstavlja usmerenje kompanije Nokia na pozitivno korisničko iskustvo i povezivanje miliona ljudi sa novim mogućnostima, koje će im pomoći da dosegnu svoje želje.

Asha linija mobilnih telefona uključuje: Nokia Asha 303, Nokia Asha 300, Nokia Asha 200

Nokia Asha 303

Nokia Asha 303 je veoma lep mobilni telefon izrađen od sofisticiranih materijala sa metalnom završnicom. Kombinuje kapacitativni ekran dijagonale 2.6 inča i visokokvalitetnu QWERTY tastaturu. Nokia Asha 303 je napravljen tako da omogući jednostavno korišćenje interneta i društvenih mreža.

Ovaj telefon ima moćni processor od 1 Ghz, podršku za3G i WLAN, kako bi ugođaj korišćenja interneta bio besprekoran. Društvene mreže, e-mail i IM su u središtu ovog iskustva, lako dostupni sa početnog ekrana. Nokia Asha 303 poseduje i Nokia Browser pretraživač zasnovan na cloud-u koji, komprimujući sadržaje do 90% nudi veće brzine i prihvatljiviji pristup internetu.

Zabava i aplikacije su sastavni deo Nokia Asha 303 ponude. Angry Birds Lite, popularna igrica za telefone, dolazi preinstalirana. Pored toga, telefon ima i podršku za druge relevatne aplikacije kao što su Facebook, Chat, Whatsaap messaging servis i najnovije izdanje Nokia mapa za S40 telefone. Cena će zavisiti od paketa operatera, a kretaće se oko 115 eura, bet taksi i poreza. Očekuje se da isporuka počne u četvrtom kvartalu 2011. godine.

Nokia Asha 300

Lepo dizajniran Nokia Asha 300 je telefon sa ekranom osetljivim na dodir koji pored toga nudi i praktičnu tastaturu. Nokia Asha ima moćni procesor od 1GHz i podršku za 3G kako bi isporučio najbrže internet iskustvo. Nokia pretraživač omogućuje brz, pristupačan i lokalizovan internet pristup kroz kompresiju stranica do 90%
Korisnici imaju pristup porukama, e-mail nalozima i instant porukama sa početnog ekrana a swipe pokretom mogu pristupiti aplikacijama, muzici ili igrama u Nokia Store servisu. Nokia Asha 300 dolazi sa preinstaliranom Angry Birds igricom.

Nokia Asha 300 ima kameru od 5 megapiksela, muzički plejer, FM radio, Bluetooth i podršku za memorijske kartice veličine do 32 GB. Cena će zavisiti od paketa operatera, a očekuje se da će biti oko 85 eura, bez taksi i poreza. Isporuka se očekuje u četvrtom kvartalu 2011. godine.

Nokia Asha 200

Nokia Asha 200 je najnoviji Nokia dual SIM telefon sa Easy Swap podrškom koja korisnicima omogućuje zamenu SIM kartice i bez gašenja uređaja.

Zabavan i živahne boje, ovaj QWERTY telefon je osmišljen kako bi zadovoljio potrebe urbanih korisnika koji žele da stalno budu povezani. Nokia Asha 200 ima integrisanu podršku za društvene mreže, e-mail i IM, kao i podršku za RenRen, Orkut i Flickr.

Nokia Asha 200 čini mogućim prenošenje hiljada pesama zahvaljujuči podršci za memorijske kartice do 32GB i bateriji koja omogućuje čak 52 sata neprekidne reprodukcije. Cena će varirati u zavisnosti od operatera i paketa, a očekivana je 60 eura, bez taksi i poreza. Očekuje se isporuka u četvrtom kvartalu ove godine.

Nokia Asha 201

Verzija sa jednom SIm karticom, Nokia Asha 201 idealna je za korisnike koji žele da budu povezani, vode računa o troškovima a žele i da uživaju u muzici. Nokia Asha 201 ima odlične muzičke karakteristike na zvučniku visokih performansi, unapređenom stereo F radiju i editor melodije zvona.

Sa Nokia Browser pretraživačem omogućeno je još brže i pristupačnije pretraživanje interneta. Uz podršku za memorijsku karticu kapaciteta do 32 GB i autonomiju baterije od 52 sata, Nokia Asha podržava i push servis za e-mail kao i popularnu aplikaciju za razmenu poruka Whatsapp. Cena će zavisiti od paketa operatera, a očekivana je oko 60 eura, bez taksi i poreza. Očekuje se da če isporuka početi u prvom kvartalu 2012. godine.

Leave a Reply