Mobile

Nokia Lumia 800

Nokia Lumia 800 pokreće Windows Phone unose niz novih iskustava koji će svakodnevne trenutke da učine specijalnim. Odlično opremljen za društvene mreže, model Nokia Lumia 800 ima privlačan dizajn, živahne boje (cijan, magenta i crna) i najbolje performanse kada je reč o društvenim mrežama i iskustvu pretraživanja interneta zahvaljujući pristupu globalnoj mreži jednim dodirom, jednostavnim grupisanjem kontakata, integrisanim komunikacionim opcijama i Internet Explorer 9 pretraživačem.

Uz zaobljeni Amoled ekran dijagonale 3.7 inča sa Clear Black tehnologijom, koji se gotovo neprimetno stapa sa ostatkom svedenog kućišta, ovaj smart telefon poseduje moćni processor od 1.4 GHz uz hardversku akceleraciju i grafički processor. Nokia Lumia 800 poseduje preinstalirane aplikacije za laku razmenu fotografija načinjenih moćnom kamerom sa Carl Zeiss optikom, podršku za HD video reprodukciju, 16GB interne memorije i 25GB besplatnog Sky Dive prostora za skladištenja fotografija, muzike i drugih sadržaja. Očekivana maloprodajna cena, bez taksi i poreza, je 420 eura.

Lumiu odlikuje prepoznatljivo Nokia iskustvo koje je optimizovano za Windows Phone operativni sistem, a uključuje i besplatnu Nokia navigaciju, specijalni interfejs za korišćčenje u automobilima i Nokia Music servis koji donosi MixRadio, besplatnu globalnu muzičku aplikaciju za smart telefone koja omogućuje slušanje hiljada kanala lokalno relevantne muzike. Uz softversku nadogradnju te aplikacije koja će biti isporučena kasnije ove godine, Nokia Lumia korisnici će imati mogućnost da pesonalizuju svoju muzičku stanicu od globalnog kataloga sa milionima numera.

Nokia Music servis uključuje i aplikaciju Gigfinder koja omogućuje pretragu lokalnih muzičkih sadržaja ali i razmenu informacija o njihovom otkriću preko društvenih mreža, ili kupovinu karata za koncerte, što će biti omogućeno sa unapređenjem kasnije ove godine.

Nokia Lumia 800 je u jednom broju zemalja dostupna za pred-naručivanje preko stranice www.nokia.com a u novembru je planirana isporuka u Francusku, Nemačku, Italiju, Holandiju, Španiju i Veliku Britaniju, gde će više od 31 vodećih operatera i maloprodaja omogućiti do sada neviđen nivo marketinške podrške u tih šest zemalja. Do kraja godine, planirane su isporuke u Hong Kong, Indiju, Rusiju, Singapur i Tajvan, a na ostala tržišta početkom 2012. godine.

Leave a Reply