Mobile

Nokia Money omogućiće finansijske transakcije preko mobilnih telefona

Nokia-LogoVodeći svetski proizvođač mobilnih telefona finska Nokia lansiraće uslugu koja će korisnicima omogućiti financijske transakcije preko mobilnih uređaja, saopšteno je iz ovog telekomunikacionog giganta

Usluga “Nokia Money” trebala bi da omogući slanje novca drugoj osobi upotrebom samo ličnog broja mobilnog telefona, kao i plaćanje roba i usluga u trgovinama, plaćanje računa za komunalne usluge i kupovinu bonova za usluge mobilne telefonije, saopštila je kompanija.

Usluga će korisnicima biti dostupna 24 sata na dan, od početka sledeće godine. U Nokiji još naglašavaju da će u sklopu nove usluge uspostaviti veliku mrežu kako bi korisnicima omogućila polaganje novca odnosno podizanje gotovine sa mobilnih računa.

“Verujemo da mobilne finansijske usluge nude tržištu priliku sa dugoročnim potencijalom rasta”, kazala je u saopštenju rukovodilac za razvoj Mary McDowell. “U mnogim zemljama posedovanje mobilnog telefona značajno nadmašuje upotrebu bankovnih računa”, kazala je McDowell, istakavši da je u svetu preko 4 milijarde korisnika mobilnih telefona dok bankovne račune ima 1,6 milijardi ljudi.

Nokia je najveći svjetski proizvođač mobitela s udjelom na tržištu od 38 posto.

Leave a Reply